Menu
Dette mikroskop-bildet viser forskjellige typer apekopp-virus. Foto: Cynthia S. Goldsmith / Russell Regner / CDC / AP / NTB

Elleve nye tilfeller av apekopper i Storbritannia

Virussykdommen apekopper fortsetter å spre seg i Europa. Nå melder Storbritannia om en dobling i antall påviste tilfeller.

Av NTB | 20.05.2022 13:45:52

Politikk: – De fleste tilfellene er milde, og jeg kan bekrefte at vi har skaffet oss flere doser med vaksiner som er effektive mot apekopper, sier helseminister Saijid Javid i Storbritannia ifølge Sky News.

Han hadde fredag et møte med helseministrene i de andre G7-landene hvor han orienterte om hva de vet om situasjonen så langt.

Storbritannia var et av de første landene i Europa som påviste tilfeller av apekopper, en virussykdom som vanligvis kun er til stede i deler av Afrika. De siste dagene har det imidlertid dukket opp tilfeller i flere land i Europa og Nord-Amerika.

Foreløpig er det ikke meldt om smittetilfeller i Norge, men Folkehelseinstituttet har opplyst at de følger situasjonen nøye.

Ifølge FHI gir apekopper et sykdomsbilde som minner om kopper, men sykdommen er mye mindre smittsom og har lavere dødelighet. Det er snakk om feber og vannkopplignende utslett.

– Sykdommen er vanligvis mild, og de fleste smittede vil bli friske uten behandling i løpet av noen uker. Noen vil utvikle hudarr, skriver instituttet.

Sykdommen smitter fra dyr til mennesker, men kan også smitte mellom mennesker via kontakt med utslett eller dråper.

(©NTB)

Flere nyheter: