Menu
Redningsarbeidet etter eksplosjonen pågår fortsatt, og det kan ta ytterligere to uker før alle gruvearbeiderne er hentet ut. Foto: Wang Kai / Xinhua via AP / NTB

Elleve kinesiske gruvearbeidere reddet etter to uker

Elleve av de 22 gruvearbeiderne som har vært innesperret i en gruve i Kina i to uker, er nå reddet ut.

Av NTB | 24.01.2021 09:53:00

Økonomi og næringsliv: Den statlige kringkasteren CCTV viser arbeiderne bli hentet opp av gruva i kurver, en etter en. Fordi de har vært nede i mørket i to uker, har de på beskyttelse for øynene.

Mannen som ble hentet ut først, var innesperret i en separat del av gruva fra de øvrige arbeiderne. Han hadde hatt kontakt med redningsarbeidere og ble hentet ut søndag. Hans fysiske tilstand var ekstremt dårlig, melder CCTV.

En av arbeiderne var blitt alvorlig skadd da gruva kollapset som følge av en eksplosjon og ble senere bekreftet død etter å ha pådratt seg hodeskader og havnet i koma.

Mat, medisin og andre forsyninger har blitt sendt ned til de overlevende arbeiderne, 580 meter under bakken, via flere sjakter som redningsmannskaper har boret. På denne måten har de også kunnet kommunisere.

En arbeider antas å være innesperret et annet sted, 100 meter unna de andre. Skjebnen for de ni siste er ukjent, ettersom ingen har hørt fra dem.

Det var 10. januar at eksplosjonen rammet Hushan-gruva som ligger i Shandong-provinsen.

(©NTB)

Flere nyheter: