Menu
Den franske tenåringsjenta kjent som Mila har mottatt rundt 100.000 hatmeldinger i sosiale medier etter at hun begynte å legge ut islamkritiske videoer i sosiale medier. Nå er elleve av avsenderne funnet skyldige i hets og trusler og dømt til betinget fengsel. Foto: AP / NTB

Elleve dømt for netthets av tenåringsjente i Frankrike

En fransk domstol har funnet elleve tiltalte skyldige i å ha hetset en tenåringsjente på nett, fordi hun postet islamkritiske videoer i sosiale medier.

Av NTB | 07.07.2021 22:23:59

Kriminalitet og rettsvesen: De elleve, som er i alderen 18 til 30 år, fikk onsdag ubetingede dommer på mellom fire og seks måneders fengsel. De må også betale en bot på drøyt 15.000 kroner hver.

Tenåringsjenta, som nå er 18 år gammel og kjent som Mila, ble truet på livet og tvunget til å bytte skole flere ganger. Hun fikk også politibeskyttelse som følge av truslene. Ifølge advokaten har hun mottatt rundt 100.000 hatmeldinger.

Den tidligere ukjente jenta ble en splittende skikkelse i Frankrike etter at hun la ut den første videoen i 2020.

Tilhenger ser på henne som et symbol på ytringsfrihet og retten til å utøve blasfemi, mens kritikere mener hun bevisst provoserer og framstår som islamhater.

(©NTB)

Flere nyheter: