Menu
Det begynte å brenne i flere bygninger i Los Angeles lørdag kveld lokal tid. Foto: Stefanie Dazio / AP / NTB scanpix

Elleve brannfolk skadd i eksplosiv brann i Los Angeles

Elleve brannfolk ble skadd, tre av dem kritisk, i en eksplosiv brann hos en cannabisolje-leverandør i Los Angeles lørdag kveld.

Av NTB | 17.05.2020 09:02:38

Ulykker og naturkatastrofer: Rundt 230 brannmannskaper hadde tatt seg inn i bygningen for å slukke det som opprinnelig tydet på en mindre brann. Der oppdaget de at trykket i bygningen begynte å øke og besluttet å evakuere, opplyste Los Angeles-brannvesenets sjef Ralph Terrazas lørdag kveld.

Brannen utløste en stor eksplosjon og spredte seg til nærliggende bygninger. Eksplosjonen fant sted idet brannfolkene var på vei ned fra taket til bygningens første etasje.

– Et øyenvitne beskriver hvordan våre brannfolk tok seg ned stigen fra taket med verneutstyret på fyr, sa Terrazas.

Tre brannfolk ble kritisk, men ikke livstruende skadd. Andre fikk alvorlige skader, mens resten fikk brannskader av ulik grad.

– Det var ingen tegn på eksplosjonsrelaterte skader, men det er mulig at de kan ha inhalert kjemiske stoffer. Den gode nyheten er at alle klarer seg, sa Los Angeles’ borgermester Eric Garcetti.

Flere butikkfasader i området var dekket av sot etter eksplosjonen, og en brannbil fikk svidd av taket. Tykk røyk var synlig flere kilometer unna.

Brannen i bygningen, der en leverandør av cannabisolje holder til, var slukket et par timer etter at den startet.

Terrazas opplyser at brannmannskapene så butanbeholdere som sto både innendørs og utenfor bygningen, men brannårsaken var lørdag kveld ikke kjent.

(©NTB)

Flere nyheter: