Menu
Elizabeth Warren gir opp kampen om å bli Demokratenes presidentkandidat etter å ha gjort det svært dårlig i de nominasjonsvalgene som hittil har vært holdt. Foto: AP / NTB scanpix

Elizabeth Warren ute av Demokratenes nominasjonskamp

Elizabeth Warren gir opp forsøket på å bli Demokratenes presidentkandidat, melder New York Times.

Av NTB | 05.03.2020 17:01:56

Politikk: – Jeg stanser presidentvalgkampen vår, sa Warren til sin stab torsdag.

Warren ga ikke noen umiddelbar støtte til noen av de andre kandidatene, som nå er snevret inn til Bernie Sanders på venstrefløyen og den mer moderate Joe Biden.

Warren selv tilhører venstresiden i partiet. Hun klarte ikke å vinne eldre velgeres tillit eller støtte fra afroamerikanere – to grupper som utgjør en stor andel av velgermassen for Demokratene.

Den 70 år gamle senatoren klarte ikke å vinne i en eneste av de 18 delstatene der partiet har holdt nominasjonsvalg så langt. Ikke engang i hjemstaten Massachusetts klarte hun det.

Hun vil også bli husket for sine harde angrep mot utfordreren og mangemilliardæren Michael Bloomberg der hun karakteriserte ham som en riking som ville kjøpe seg makt og som behandlet sine kvinnelige medarbeidere nedlatende.

Bloomberg trakk seg fra nominasjonskampen onsdag etter å ha brukt milliarder av sin egen formue på en stor reklamekampanje uten å stille som kandidat i de fire første nominasjonsvalgene.

Planen hans var å gjøre en sterk debut på supertirsdag. I stedet gikk han på et sviende nederlag i 14 delstater. Et plaster på såret var en seier i territoriet Amerikansk Samoa.

78 år gamle Bloomberg varslet onsdag at han nå gir sin støtte til Biden. Han mener Biden har størst sjanse til å slå Donald Trump.

78 år gamle Sanders måtte nøye seg med fire seire.

Det gjenstår fortsatt rundt 30 nominasjonsvalg fram til Demokratenes landsmøte i midten av juli, der opptil 4.750 delegater skal avgjøre hvem som blir Trumps utfordrer.

Warren gikk til valg på kamp mot korrupsjon og for en ny økonomisk politikk.

77 år gamle Biden tilhører i likhet med Bloomberg den moderate fløyen i Demokratene. Biden gjorde et comeback som få trodde ville være mulig på tirsdag da han vant 10 av de 14 delstatene som holdt nominasjonsvalg.

Flere nyheter: