Menu
Seriemester Bodø/Glimt seriestarter hjemme mot Brann, men sesongåpningen blir flyttet fram i tid. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Eliteserien utsatt til første helgen i mai

Det blir ikke påskestart for Eliteserien i fotball. Forbudet mot treningskamper fører til en snau måneds utsettelse.

Av NTB | 11.03.2021 06:23:17

Sport: Eliteseriefotballen skal rulle den første helgen i mai, opplyser Norges Fotballforbund i en pressemelding. Opprinnelig var åpningsrunden satt til 2. påskedag (5. april).

Også 1. divisjon blir satt på vent i fire uker. 6. april var planlagt dato for nivå to. 1.-mai-helgen blir i tillegg startskuddet for 2. divisjon samt kvinnenes to øverste divisjoner (Toppserien og 1. divisjon).

– Vi har stor forståelse for at i en krevende situasjon med økende smitte i deler av landet at fotballen må være med å redusere reiseaktivitet. Vi utsetter derfor all seriespill til mai. Dialogen med myndighetene er god, men signalene vi har mottatt går tydelig i en retning om at det er for tidlig å åpne opp, sier NFFs konkurransedirektør Nils Fisketjønn og fortsetter:

– For å skape forutsigbarhet tar derfor fotballen dette nå til etterretning og utsetter oppstarten. Under rådende omstendigheter kommer opprinnelig oppstart for tidlig.

Allerede noen dager senere ble Toppserien og 1. divisjon for kvinner utsatt. Det ble pekt på at det var både sportslig og medisinsk uforsvarlig å starte opp seriesesongen uten treningskamper i forveien.

– For å kunne starte opp med et krevende seriespill er man avhengig av tre-fire uker med normal oppkjøring. Medisinsk er det viktig å forberede spillerne på en lang sesong med tett kampprogram, forklarer Fisketjønn.

3. mars var idretten i møte med statsminister Erna Solberg (H). Der var blant annet treningskamper et tema. NFFs elitedirektør Lise Klaveness uttrykte positive toner etterpå og spådde oppstart allerede før 15. mars.

– Jeg synes Solberg og (Abid) Raja uttrykte en forståelse for at det er en yrkesgruppe som må på jobb, sa hun til NTB.

– Vi må selvsagt lytte til bekymringen regjeringen ytret i dag og konstaterer at vi ikke fikk noe positivt svar. Det var ingenting på dagens pressekonferanse som gjorde at vi blir særlig optimistiske, sa Klaveness etter tirsdagens koronaoppdatering fra regjeringen.

Fisketjønn innrømmer at det blir krevende å gjennomføre 2021-sesongen. Utsettelsene gir mindre tid mellom kampene.

– Den kommende uken vil en vurdere nærmere detaljene i seriespillet, herunder hvordan sluttspill, kvalifiseringsspill og NM skal kunne gjennomføres, sier han.

Slik ser 1. runde ut i Eliteserien: Stabæk – Odd, Bodø/Glimt – Brann, Haugesund – Tromsø, Kristiansund – Lillestrøm, Mjøndalen – Sandefjord, Rosenborg – Strømsgodset, Sarpsborg 08 – Viking, Vålerenga – Molde.

Åpningsrunden i 1. divisjon er satt opp slik: HamKam – Stjørdals-Blink, Jerv – KFUM, Ranheim – Grorud, Sogndal – Ull/Kisa, Strømmen – Raufoss, Aalesund – Bryne, Åsane – Fredrikstad, Sandnes Ulf – Start.

Det er forbudet mot treningskamper som tvinger fram utsettelsene. Nekten ble innført etter klar anbefaling fra Helsedirektoratet 19. februar.

Men smittesituasjonen hjalp ikke fotballens sak, og det kom aldri noen lettelser som gjorde det mulig å få i gang treningskampene tidsnok til seriestarten tidlig i april.

(©NTB)

Flere nyheter: