reklame for Utvik Autoservice
Menu
Norwegians konsernsjef Jacob Schram sier selskapet nå er i en dvale-fase, og gjennomgår samtidig en omfattende omstrukturering for å sikre et godt fundament for fremtiden. Foto: Thomas Brun / NTB scanpix

Elendige tall fra Norwegian i første kvartal

Norwegian hadde et resultat før skatt i første kvartal på minus 3,3 milliarder kroner. Det er 1,3 milliarder svakere enn i samme periode i fjor.

Av NTB | 28.05.2020 07:47:49

Økonomi og næringsliv: Kvartalsresultatet er sterkt preget av covid-19-krisen.

– Som forventet og signalisert til markedet ved flere anledninger, er tallene for første kvartal kraftig påvirket av covid-19-krisen. De neste månedene blir krevende for Norwegian og luftfarten, men målet vårt er å sørge for at selskapet opprettholder en sterk posisjon i flybransjen også fremover, sier konsernsjef Jacob Schram.

– Så snart verden returnerer til normalen, vil vi stå klare med et enda bedre servicetilbud til kundene våre, sier Schram videre.

Omsetningen i årets første kvartal ble vel 6,5 milliarder kroner. I samme periode i fjor var omsetningen rett under åtte milliarder kroner.

Tirsdag ble det kjent at Norwegian ser seg nødt til å droppe presentasjonen av kvartalstallene. I stedet nøyer flyselskapet seg med en oppdatering om resultatet.

Halvannen måned senere fikk Norwegian en redningsplan i havn hos aksjonærene og kreditorene, og dermed tilgang på tre milliarder kroner i den statlige krisepakken.

Flyselskapets egne redningsplan innebar en omfattende restrukturering, og selskapet fikk omgjort 12,7 milliarder kroner fra gjeld til egenkapital.

Han sier selskapet nå er i en dvale-fase, og gjennomgår samtidig en omfattende omstrukturering for å sikre et godt fundament for fremtiden.

16. mars måtte Norwegian kansellere 85 prosent av planlagte flygninger, og permitterte 7.300 ansatte.

(©NTB)

Flere nyheter: