reklame for Sheiken Bowling
Menu
Regjeringspartiene Høyre, KrF og Venstre forhandler med Frp og Sylvi Listhaug om revidert nasjonalbudsjett og koronatiltakene i fase 3. Finanskomiteens leder Mudassar Kapur (H) leder forhandlingene. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Eldrepakke og bompengekutt i budsjettinnspurt

Regjeringspartiene og Fremskrittspartiet slet med å bli enige om kutt i bompengebetalingen og en egen koronapakke til eldre i budsjettinnspurten på Stortinget.

Av NTB | 10.06.2020 13:49:29

Sosiale forhold: Partene satte seg ned til et nytt forhandlingsmøte i 13-tiden onsdag.

Frps forhandlingsleder Sylvi Listhaug understreket før møtet at partiet nå er opptatt av å sikre at de eldre får like mye hjelp som barn og unge etter koronakrisen. Hun sa også at Frp er opptatt av pasientbehandling og mer penger til sykehusene for å styrke behandling som ikke er koronarelatert.

– Så er det klart at vei må på plass. Vi skal både ha asfaltlukt over det ganske land og sette i gang prosjekter som er mulig å bygge ut. Også bompenger er et spørsmål vi er særdeles opptatt av, sier Listhaug.

Regjeringspartiene Høyre, Venstre og KrF og Fremskrittspartiet har foreløpig ikke klart å bli enige om revidert nasjonalbudsjett og nye koronatiltak i den såkalte fase 3. De to sakene forhandles parallelt.

Det er håp om å få på plass en avtale i løpet av onsdag.

En eventuell avtale må deretter behandles i Frps gruppemøte før den kan bankes. Partiet har ordinært gruppemøte onsdag klokken 14.

(©NTB)

Flere nyheter: