reklame for Utvik Autoservice
Menu
En bil med et eldre ektepar kjørte av veien, falt 10 meter ned og havnet i Barduelva lørdag ettermiddag. Kvinnen og mannen er berget ut og fløyet til sykehus med ukjent skadeomfang. (OBS kreditering). Foto: Jon Henrik Larsen / Salangen-nyheter.com / NTB

Eldre ektepar fløyet til sykehus etter at bil havnet i Barduelva

Et eldre ektepar i 70-årene som satt i bilen som kjørte ut i Barduelva lørdag ettermiddag, er reddet ut og fløyet til sykehus i Tromsø.

Av NTB | 28.11.2020 22:08:07

Ulykker og naturkatastrofer: Begge er fløyet til Universitetssykehuset i Nord-Norge med ukjent skadeomfang.

Ulykken skjedde rett ved Strømsli bru i Troms og Finnmark. Det er et fall på cirka 10 meter ned til elva.

– Dette var en veldig spesiell hendelse. Innsatslederen vår sier at det var et lykketreff at bilen traff en stor stein som den står på. Da de var ute i båten, stakk de hele åra ned i vannet rett ved siden av bilen uten å nå bunnen. Den kunne gått helt under hvis den hadde landet noe til en av sidene, sier operasjonsleder Lars Meland i Troms politidistrikt til NTB i 21-tiden.

Politiet hadde da forlatt stedet, som ligger i et grisgrendt område langt fra redningsressurser. De venter nå på en mulighet for å få opp bilen.

– Taueselskapet er avhengig av dagslys for å få den opp. Den ligger veldig vanskelig til, sier han.

– Dette var en ganske langvarig og intens redningsaksjon. De to har vært i vannet i en time før de ble reddet ut. Årsaken til at de havnet i vannet er ukjent, men vi registrerer at det er svært glatt på stedet. I tillegg skjedde ulykken like ved en ganske skarp sving, sier Meland til NRK.

Kvinnen og mannen ble gitt behandling på ulykkesstedet, som ligger langs Altevannsveien, om lag halvannen mil sørøst for Setermoen.

Et helikopter fløy dykkere til stedet som deltok i arbeidet med å få de to på land.

330-skvadronen i Bodø var også involvert, og et redningshelikopter ble sendt mot ulykkesstedet.

Politiet sendte ut meldingen om utforkjøringen klokka 17.43 lørdag.

Politiet meldte at bilen ble delvis fylt med vann. Kjøretøyet sto en god stund i elva samtidig som politiet hadde kontakt med ekteparet i bilen.

Hovedredningssentralen Nord-Norge berømmer redningsarbeidet og skriver på Twitter at det er et godt eksempel på samhandling mellom nødetater og redningsressurser.

Flere nyheter: