Menu
Forsvarer John Christian Elden (t.v.) og ekspolitimann Eirik Jensen før fengslingsmøtet i rettssal 250 i Oslo tingrett torsdag. Jensen ble i juni dømt til 21 års fengsel for grov korrupsjon og medvirkning til innførsel av hasj. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Elden presenterte meningsmåling i retten: – Flertallet blir ikke støtt av at Jensen er fri

Påtalemyndigheten vil holde Eirik Jensen fengslet fordi allmennheten vil bli støtt om han er fri. Forsvareren mener en meningsmåling beviser det motsatte.

Av NTB | 16.07.2020 12:03:15

Kriminalitet og rettsvesen: Narko- og korrupsjonsdømte Eirik Jensens forsvarer, John Christan Elden, har levert inn meningsmålingen som dokumentasjon i fengslingsmøtet hvor Oslo tingrett skal ta stilling til videre fengsling.

Ifølge Elden ble målingen tatt opp av Opinion 13. juli.

– Av dem som ble spurt, mente en firedel at det var støtende at Jensen er på frifot, forklarte Elden i retten.

Dermed mener forsvareren å kunne argumentere for at tre firedeler av de spurte ikke mener det vil støte deres rettsfølelse om Jensen er på frifot.

Elden understreket at tallet blir annerledes om man tar bort de som ikke har noen mening om saken.

– Da mener fortsatt to tredeler av de spurte at det ikke vil støte deres rettsfølelse om han er på frifot, sa Elden.

Han understrekte overfor dommeren at det er allmennheten, altså folk flests rettsfølelse, som skal legges til grunn.

– Det er ikke slik at det er den enkelte dommers rettsfølelse. Dommeren har ikke noen bedre rettsfølelse enn mannen i gata, tvert imot, sa Elden.

Derfor mener han at meningsmålingen må tillegges vekt.

Jensen, som tidligere var en høyt betrodd politimann, er dømt til 21 års fengsel, men dommen er ikke rettskraftig og han har ikke startet soningen. De siste fire ukene har han sittet varetektsfengslet, og påtalemyndigheten vil nå utvide fengslingen med ytterligere åtte uker.

(©NTB)

Flere nyheter: