Menu
Tegning av Laila Anita Bertheussen som forklare seg i Oslo tingrett. I bakgrunnen f.v. sitter aktor Frederik Ranke, statsadvokat Marit Formo, forsvarer John Christian Elden, medforsvarer Bernt Heiberg og bistandsadvokat Ellen Holager Andenæs. Tegning: Egil Nyhus / NTB

Elden: Bertheussen regner med frifinnelse

Klokken 12 faller dommen mot Laila Bertheussen (55), som er tiltalt for angrep på demokratiet, samt for å ha forfalsket en kriminell handling.

Av NTB | 15.01.2021 03:38:07

Kriminalitet og rettsvesen: – Hun regner med å bli frifunnet fordi hun ikke er skyldig, men er forberedt på alt. Også at påtalemyndigheten vil anke en frifinnelse, sier advokat John Christian Elden til Dagbladet.

Fredag klokken 12 vil den tiltalte 55-åringen og noen få andre være til stede når dommen skal leses opp i sal 250 i Tinghuset.

Tidligere justisminister Tor Mikkel Waras samboer, Laila Bertheussen, har hele tiden nektet straffskyld på samtlige punkter i tiltalen som omhandler angrep på de høyeste statsorganenes virksomhet, trusler, anklage om oppdiktet straffbar handling og brudd på brann- og eksplosjonsvernloven.

Aktor Frederik Ranke ba om to års ubetinget fengsel for Bertheussen da rettssaken ble avsluttet 22. oktober i fjor.

– Vi mener vi har ført bevis ut over enhver rimelig tvil for at Bertheussen er skyldig etter tiltalen, sier statsadvokat Frederik Ranke til Dagbladet.

(©NTB)

Flere nyheter: