reklame for smiaa
Menu
Eldar Sætre gir seg som konsernsjef i Equinor etter seks år i stillingen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Eldar Sætre går av som konsernsjef i Equinor

Av NTB | 10.08.2020 07:17:30

Økonomi og næringsliv: Opedal har jobbet i selskapet siden 1997. Han kommer fra stillingen som konserndirektør for teknologi, prosjekter og boring. Han har tidligere blant annet vært direktør og landsjef i Brasil.

– Anders Opedal har dyp kunnskap om – og bred erfaring fra – energisektoren. Han har gått gradene i Equinor, han har vist sterkt lederskap og han har levert resultater som har overgått forventningene som er stilt til ham, sier styreleder Jon Erik Reinhardsen i en pressemelding om lederskiftet.

Opedal vil bli presentert på en pressekonferanse på Equinors kontor på Fornebu klokken 12 mandag. Styreleder Reinhardsen og Eldar Sætre vil være til stede.

Opedal er den første ingeniøren som blir konsernsjef i selskapet. Han har mastergrad som ingeniør fra NTNU og mastergrad i bedriftsledelse fra Heriot-Watt universitetet i Edinburgh.

Nå vil han bruke tiden fram til 2. november til å forberede seg på stillingen som konsernsjef.

– Jeg vil bruke muligheten til å lytte, både til organisasjonen og eksterne interessenter, for å høre deres verdifulle perspektiver før jeg setter retning for en ny tid, sier Opedal.

– Vi støtter valget av Opedal og mener han er det riktige valget for Equinor med tanke på de store endringene som ligger foran oss. Hans evne og vilje til å lytte til, og samarbeide med, de ansatte vil ha stor betydning for kommende prosesser, skriver selskapets tillitsvalgte i en felles uttalelse til NTB.

Olje- og energiminister Tina Bru (H) har store forventninger til den nye konsernsjefen.

– Han får en svært viktig og utfordrende jobb med å utvikle selskapet videre til et bredt energiselskap som bidrar til å nå målene for Parisavtalen. Det vil være nødvendig for å nå målet om høy verdiskapning over tid, sier Bru i en uttalelse til NTB.

– Jeg har tilbrakt hele mitt yrkesaktive liv i Equinor. Jeg er glad i dette selskapet, og det har virkelig vært et privilegium å få jobbe med alle de fantastiske folkene i Equinor gjennom fire tiår. Jeg er veldig stolt av det vi har oppnådd sammen, sier Sætre i pressemeldingen.

Sætre var konsernsjef da selskapet endret navn fra Statoil i 2018.

– Navneskiftet til Equinor reflekterer selskapets utvikling som et bredt energiselskap og vil for alltid stå som en viktig milepæl fra Eldars tid som konsernsjef, sier styreleder Reinhardsen.

– Styrets mandat til Anders er å akselerere Equinors utvikling som et bredt energiselskap og å øke verdiskapingen for våre aksjonærer gjennom energiomstilling, sier Reinhardsen.

De tillitsvalgte i selskapet er fornøyd med at den nye konsernsjef kommer fra internt i selskapet.

Etter å ha overlatt sjefsstolen til Opedal i november, gir 64-åringen Sætre seg i Equinor 1. mars neste år etter å ha jobbet i selskapet i over 40 år.

Flere nyheter: