Menu
Arkivfoto viser den mexicanske narkobaronen Joaquin «El Chapo» Guzman da han ble pågrepet i Mexico i 2014. Nå er han kjent skyldig i en rekke forbrytelser i en domstol i New York. Foto: AP / NTB scanpix

«El Chapo» kjent skyldig på alle punkter

Den mexicanske narkobaronen Joaquin «El Chapo» Guzman (61) er kjent skyldig på alle tiltalepunkter i en domstol i New York.

Av NTB | 12.02.2019 19:18:00

Kriminalitet og rettsvesen: Rettssaken mot «El Chapo» har pågått i tre måneder. Seks dager etter at juryen trakk seg tilbake, var kjennelsen klar.

Den 61 år gamle mexicaneren ble tirsdag kjent skyldig i alle de ti tiltalepunktene. Det er ikke klart når straffeutmålingen kommer, men han risikerer fengsel på livstid.

Mexicaneren var tiltalt for narkotikasmugling, brudd på våpenloven, hvitvasking av penger og å drive et omfattende internasjonalt narkonettverk. I tillegg har han vært ansvarlig for flere drap og kidnappinger.

Han har tidligere vært fengslet i hjemlandet Mexico, og han har rømt fra fengsel flere ganger. Han ble pågrepet igjen i Mexico i 2016 og utlevert til USA i januar i 2017.

Påtalemyndigheten mener han har vært ansvarlig for smugling av minst 200 tonn kokain til USA og stått bak en bølge av drap i konflikter med andre narkotikakarteller.

Over 50 vitner har forklart seg i løpet av rettssaken, men «El Chapo» selv har ikke villet forklare seg. Og mens aktoratet har brukt tre måneder på å legge fram bevis og begrunne tiltalen, brukte Guzmans advokater kun en halv time på sitt forsvar.

(©NTB)

Flere nyheter: