reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Norges Tennisforbund holder til i Oslo Tennisarena på Hasle. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Ekstern gransking nedstemt på tennistinget

Det blir likevel ingen ekstern gransking av Norges Tennisforbund. Forslaget ble nedstemt på det ekstraordinære tennistinget i Oslo lørdag.

Av NTB | 20.06.2020 19:04:16

Sport: Derimot ble det vedtatt at et eget evalueringsutvalg, som utnevnes av forbundets kontrollkomité, skal ettergå forbundets prioriteringer. Det melder NRK.

Norges Tennisforbund innkalte til ekstraordinært ting som følge av press fra klubbene etter den siste tids medieoppslag om forbundet.

Forbundet har vært i hardt vær de siste månedene, og avsløringer om bonusordninger, konflikter om forbundets prioriteringer og pengebruk på reiser er kommet fram i mediene.

Det ekstraordinære tennistinget gikk imidlertid ikke for seg uten dramatikk. Flere kritiske røster tok ordet i løpet av tinget i Oslo Tennisarena.

– Det er blitt altfor stor avstand mellom klubb og forbund. Det er mange forbedringsområder, sa Morten Bjerke i Holmenkollen tennisklubb fra talerstolen, ifølge NRK.

– Vi kan definitivt bli bedre. Det er det som driver oss, det er derfor vi er her, alle sammen. Vi må starte å kommunisere bedre om hvordan de ulike personene i tennisforbundet jobber. Vi må være mer transparente og ha mer orden, sa Paulsen.

Forslaget om å utnevne et evalueringsutvalg som skal se nærmere på forholdene i forbundet, ble vedtatt med 44 stemmer mot 6. Også her avsto to tingdelegater fra å stemme.

NTF kom først i søkelyset da Alexander Kjær gikk av som generalsekretær 1. mai som følge av en personalsak. Senere kom det avsløringer rundt pengebruk på reiser og bonuser, og særlig Oslo Tennisklubb og Holmenkollen Tennisklubb presset på med krav om ekstern gransking.

Tennisforbundet varslet selv i midten av mai at det ville i igangsette en ekstern gransking på bakgrunn av kritikken som er kommet mot pengebruk, organisasjonskultur og interne forhold. Men en slik gransking ble nedstemt med overveldende flertall på tinget. 54 personer stemte imot gransking, mens to stemte for og to avsto fra å stemme.

Forbundets konstituerte generalsekretær, Aslak Paulsen, måtte si seg enig i den påstanden.

(©NTB)

Flere nyheter: