Menu
Russlands tidligere president og statsminister, Putin-allierte Dmitrij Medvedev. Foto: Yekaterina Shtukina / Sputnik / AP / NTB

Ekspresident: Sverige og Finlands Nato-søknad er en mindre trussel

Dmitrij Medvedev, tidligere president og statsminister i Russland, toner ned trusselen ved at Sverige og Finland blir Nato-medlemmer.

Av NTB | 03.06.2022 11:16:39

Politikk: Russland har advart strengt mot at Nato skal utvides og varslet reaksjoner på Nato-søknaden til Sverige og Finland. Medvedev, som fortsatt sitter i det mektige sikkerhetsrådet i Moskva, sier i et intervju med Al Jazeera at Russland er imot enhver utvidelse av Nato, men:

– Når det gjelder Sverige og Finlands medlemskap, iallfall under de vilkårene som er lagt fram, vil det utgjøre en mindre trussel mot vårt land enn om Ukraina ble med, sier Medvedev.

Han sier at det for Russlands del ikke bare handler om at det blir mer våpen i nordområdene, men at Østersjøen kommer i spill.

– Saken er at vi ikke har noen territorielle problemer med disse landene, og situasjonen i Ukraina er en annen, sier den tidligere presidenten og statsministeren.