Menu
Tre tidligere politimenn er dømt for å ha krenket George Floyds borgerrettigheter. De tre, fra venstre J. Alexander Kueng, Thomas Lane og Tou Thao, gjorde ikke nok for å forhindre at Floyd ble drept, mener juryen. Foto: Sheriffen i Hennepin fylke / AP / NTB

Ekspolitimenn dømt for å ha krenket George Floyds borgerrettigheter

Tre tidligere politimenn er dømt for å ha krenket George Floyds borgerrettigheter. De tre gjorde ikke nok for å forhindre at Floyd ble drept, mener juryen.

Av NTB | 25.02.2022 01:00:14

Sosiale forhold: Den føderale juryen avviste forsvarets argumenter om at manglende erfaring, dårlig opplæring eller stress og distraksjoner fra folk i nærheten var grunn nok til at de ikke forhindret at kollegaen Derek Chauvin drepte Floyd i Minneapolis i mai 2020.

De tre, Tou Thao, J. Alexander Kueng og Thomas Lane, er dømt for å ha nektet Floyd retten til medisinsk hjelp da han i mer enn 9 minutter lå på bakken med Chauvins kne mot halsen.

Kueng satt på Floyds rygg, mens Lane holdt tak i beina hans. Thao holdt folk i nærheten unna.

Thao og Kueng ble også dømt for å ikke ha grepet inn for å stanse Chauvin i å gjennomføre drapet som utløste protester mot rasisme og politivold i Minneapolis og rundt om i verden.

Dommer i føderale saker som omhandler krenkelse av borgerrettigheter, har ytre strafferamme på livstid i fengsel eller til og med dødsstraff, men slike straffer er svært sjeldne. Det er ikke satt noen dato for straffutmåling.

En domstol i Minnesota fant i juni i fjor Chauvin skyldig i forsettlig drap og dømte ham til 22 års fengsel. Chauvin har allerede erkjent seg skyldig i den føderale saken og trengte derfor ikke møte i retten i denne omgangen.

(©NTB)

Flere nyheter: