Menu
Brannvesenet jobber med å sikre propantanken som har ført til eksplosjonsfare ved Zachariasbryggen i Bergen. Foto: Richard Halland / NTB

Eksplosjonsfare i Bergen sentrum: – Situasjonen er ikke avklart

Situasjonen er ikke avklart, og brannvesenet jobber fremdeles med å sikre propantanken som gjør at det er eksplosjonsfare ved Zachariasbryggen i Bergen.

Av NTB | 26.09.2021 18:23:10

Ulykker og naturkatastrofer: – Situasjonen er ikke avklart. Sperringene beholdes og beboere i området trenger ikke å forlate husene sine, men de må holde vinduene lukket om de er vendt ut mot Zachariasbryggen, skriver Vest politidistrikt på Twitter.

Samtidig opplyser politiet til Bergens Tidende at det mest kritiske er over.

– Vi har stoppet lekkasjen, men alle sikkerhetssoner opprettholdes, sier vaktkommandør Ole Jakob Hartvigsen ved 110-sentralen til avisa.

Han sier at situasjonen er stabil, men at dette kan endre seg raskt.

– Akkurat nå er situasjonen stabil, men vi ønsker ikke at den skal vri seg og eventuelt lekke ut svært brannfarlig gass.

Bergen kommune har via SMS advart alle som befinner seg i det aktuelle området. Det har samtidig blir satt opp en evakueringsradius på 300 meter.

Det var i 16-tiden at politiet varslet om en lekkasje i en propantank ved Zachariasbryggen i Bergen. Torget, Strandkaien og deler av Bryggen ble stengt på grunn av eksplosjonsfare.

(©NTB)

Flere nyheter: