Menu
Boligprisene i Oslo var ved utgangen av mars 15,6 prosent høyere enn ett år tidligere. Det kan ha vært toppen for denne gang. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Eksperter tror på fortsatt boligprisfall i Oslo

I mars falt Oslo-prisene med 1,2 prosent. Nå tror flere i bransjen at prisene vil falle videre i april.

Av NTB | 23.04.2021 06:19:12

Økonomi og næringsliv: Boligprisene i Oslo var ved utgangen av mars 15,6 prosent høyere enn tolv måneder før. Det kan ha vært koronatoppen i boligmarkedet, skriver Finansavisen.

– Markedet er egentlig ganske likt det vi så i 2017, da vi fikk negativ utvikling etter et kjempesterkt 2016, sier administrerende direktør Stian Kløfta i Krogsveen til avisen.

I februar 2017 nådde Oslo forrige topp med en tolvmånedersvekst på 24 prosent. Fra topp til bunn falt prisene deretter med 14,5 prosent.

I mars ble mange overrasket over at boligprisene falt i Oslo med 1,2 prosent.

– Jeg tror vi kan se at det er steder utenfor Oslo som får kraftigere prisvekst enn hovedstaden i prosent. Vi ser nå mer aktive budrunder utenfor Oslo enn tidligere, sier Kløfta.

Direktør Terje Buraas i DNB Eiendom sier prisfallet er en justering etter en voldsom utvikling.

– Fornuften har slått inn hos mange, og folk skjønner at dette ikke kan vokse inn i himmelen, sier han og peker på at det er småleilighetene som har dratt opp prisnivået i Oslo.

Fasiten for april kommer 5. mai, når Eiendom Norge legger fram boligprisstatistikken.

(©NTB)

Flere nyheter: