reklame for Utvik Autoservice
Menu
De to visepresidentkandidatene applauderer ved debattens slutt. Foto: Patrick Semansky / AP / NTB

Eksperter om debatten: – Robotaktig og stålaktig

De amerikanske visepresidentkandidatene fikk muligheten til å presentere seg for velgerne, og diskuterte sakene mer inngående enn presidentkandidatene.

Av NTB | 08.10.2020 07:53:11

Politikk: – Vi lærte helt klart mer under denne debatten, sier lektor i statsvitenskap Kelly Ditmar ved Rutgers University i New Jersey.

Hun kaller det en ganske typisk debatt, der visepresident Mike Pence og demokratenes kandidat Kamala Harris i all hovedsak svarte på spørsmål uten å avbryte hverandre.

– Harris viste fram sine talenter som politiadvokat. Hun kom inn raskt og la fram sin sak mot Trump-administrasjonens svar på koronaviruset. Pence holdt seg til sine nøkkelsaker som han trodde skulle skade Biden-valgkampen, sier Ditmar.

Mens presidentkandidatene skal ha tre debatter, er det kun én for visepresidentkandidatene. De to kandidatene diskuterte pandemien, klimaendringer, skatter, fracking, abort og høyesterett. Det kom imidlertid ikke fram mye nytt. Begge kandidatene dukket unna spørsmålene som ble stilt og forsøkte å sette sin egen agenda.

Professor i statsvitenskap Dennis Goldford ved Drake University i Iowa kaller det irriterende, men mener samtidig at debatten var interessant.

– Man fikk en mulighet til å se de to visepresidentkandidatene på egen hånd, og det var interessant. Dette kan være de to som er presidentkandidater i 2024-valget, sier han.

Goldford kaller Pence robotaktig effektiv, mens Harris var tøff, men mer stålaktig emosjonell.

– Hun virket ikke robotaktig, men mer personlig engasjert i flere av spørsmålene, sier han.

Ekspertene tror ikke at debatten får store konsekvenser for opinionen. Ingen av kandidatene framsto som noen tydelig vinner, men de gjorde heller ingen store feil, som kanskje er det aller viktigste.

(©NTB)

Flere nyheter: