reklame
Menu
Ståle Solbakken har tidligere vært aktuell for jobben som norsk landslagssjef. Nå nevnes han igjen. Foto: Lise Åserud / NTB

Eksperter mener NFF bør ringe Solbakken – ikke tema, sier NFF

Flere fotballeksperter mener det er naturlig at Norges Fotballforbund går i dialog med Ståle Solbakken selv om Lars Lagerbäck er fredet som landslagssjef.

Av NTB | 10.10.2020 12:08:13

Sport: – Han må kontaktes asap (så fort som mulig), sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen til VG.

Men det kommer ikke NFF til å gjøre, i hvert fall ikke nå.

– Har ingen kommentar til disse spørsmålene ut over uttalelser vi ga fredag. Vi har nå fullt fokus på de viktige kampene søndag (Romania) og onsdag (Nord-Irland) og senere i november. Noe annet er ikke tema, skriver NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt i en SMS til NTB.

Lørdag kom så sjokkbeskjeden om at Ståle Solbakken har fått sparken som manager for FC København etter en svak sesongåpning.

Dermed var spekulasjonene fort i gang om Solbakkens eventuelle kobling til det norske landslaget til tross for at svenske Lagerbäck tilsynelatende sitter trygt.

– Dette legger et ytterligere press på Lagerbäck. Hvis han gjør det dårlig i de neste kampene, vil Solbakken være en soleklar kandidat til å overta jobben. Jeg tipper de ringer ham ganske fort for å sondere mulighetene, mener NRK-ekspert Morten Morisbak Skjønsberg, som likevel mener at Lagerbäck bør fortsette som norsk landslagssjef i tiden framover.

– Han er en mann det er snakket om lenge, som forbundet og veldig mange i Norge ønsker seg. Da er det naturlig å gå i en samtale med ham for å høre hva han tenker, og jeg forventer det også, sier fotballeksperten.

Landslagssjef Lars Lagerbäck skal klokken 13.30 ha pressekonferanse i forbindelse med nasjonsligakampen mot Romania på Ullevaal søndag.

Etter at drømmen om EM-sluttspill brast da Norge tapte 1-2 for Serbia på Ullevaal torsdag, åpnet Lagerbäck for å tre til side. NFF var raskt ute med å slå fast at det ikke er en ønsket utgang på det som akkurat nå minner om en krise for det norske landslaget.

Solbakken ble ansatt som norsk landslagssjef i 2012, men trakk seg for å bli trener for Köln. Også i 2017, da Lagerbäck endte opp med å bli ansatt, var Ståle Solbakken NFFs førstevalg.

Ekspertkollega Carl-Erik Torp er enig med Skjønsberg i vurderingen av Solbakken.

(©NTB)

Flere nyheter: