Menu
Lungespesialisten Martin Tobin var innkalt som ekspertvitne i rettssaken mot Derek Chauvin, og han sa at George Floyd døde som følge av oksygenmangel. Foto: AP / NTB

Ekspert: George Floyd døde av oksygenmangel

George Floyd døde av oksygenmangel som førte til organsvikt, sa en lungespesialist som forklarte seg i rettssaken mot politimannen Derek Chauvin i USA.

Av NTB | 08.04.2021 19:34:02

Kriminalitet og rettsvesen: Martin Tobin er lunge- og akuttspesialist ved Edward Hines Jr. Hospital og var innkalt som aktoratets vitne.

I sin forklaring torsdag sa han at presset fra Chauvins kne mot halsen til Floyd gjorde at Floyd ikke fikk i seg tilstrekkelig med oksygen. Det førte igjen til skader på hjernen og påfølgende hjertestans, ifølge Tobin.

Lungespesialisten har regnet ut at presset fra Chauvins kne til tider tilsvarte et trykk på om lag 41,5 kilo mot halsen til afroamerikanske Floyd.

– Han ble presset ned mot asfalten, og det hindret brystkassen i å utvide seg, forklarte Tobin.

Blackwell spurte Tobin hvordan han vurderte det og om det er tilfelle.

– Så klart, idet øyeblikket du snakker, så puster du. Men det betyr ikke at du kommer til å puste fem sekunder senere, svarte Tobin.

Den tidligere politimannen er tiltalt for forsettlig og forskjellige grader av uaktsomt drap på Floyd 25. mai i fjor. Chauvin nekter straffskyld.

Aktor Jerry Blackwell påpekte at Floyd flere ganger ropte at han ikke fikk puste, og at en av politibetjentene da ifølge videoopptakene sa at «kan du snakke, så kan du puste».

Derek Chauvins forsvarere har argumentert for at Floyd døde som følge av rusproblemer og at han hadde en hjertefeil.

(©NTB)

Flere nyheter: