Menu
Geir Ugland Jacobsen ble nylig ekskludert fra Frp. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Ekskludert Frp-leder i Oslo får lederverv i Demokratene

Geir Ugland Jacobsen er valgt til ny leder av Demokratene i Oslo. Han ble nylig ekskludert fra Frp, der han var fylkesleder.

Av NTB | 19.01.2021 06:08:00

Politikk: Ugland Jacobsen ble enstemmig valgt, opplyser Vidar Kleppe, politisk nestleder for Demokratene, i en pressemelding tirsdag morgen.

– Demokratenes sentralstyre vil benytte anledningen til å gratulere alle de nyvalgte styremedlemmene for Demokratene i Oslo med de enstemmige valgene. Et overordnet viktig mål for Demokratene i valgåret 2021 er å bli representert på Stortinget etter høstens stortingsvalg, uttaler Vidar Kleppe.

Kleppe ble selv suspendert fra Fremskrittspartiet i 2001 og grunnla Demokratene året etter. Han var leder fram til 2012.

Ugland Jacobsen gikk hardt ut mot anklagene fra partiledelsen og kalte eksklusjonen rent politisk.

Konflikten begynte i juni, da fylkeslederen ble intervjuet i Finansavisen. Her uttalte han at han var «usikker» på partileder Siv Jensen, i forbindelse med spørsmålet om hvem som burde stå på stortingslista til Oslo Frp i 2021.

Nestleder i Oslo-laget blir Kent Andersen, tidligere fylkesstyremedlem i Oslo Frp. Dag Myhre blir studieleder og medlemsansvarlig. Han var tidligere studieleder i Oslo Frp. Også det øvrige styret består av tidligere Frp-ere.

Geir Ugland Jacobsen var fram til 15. desember i fjor fylkesleder i Oslo Frp. Da vedtok partiets sentralstyre å ekskludere ham på bakgrunn av en konflikt om tilliten til partileder Siv Jensen og partiets politiske retning.

(©NTB)

Flere nyheter: