Menu
Markus Eisenbichler kritiserer valget av Beijing som OL-vert, men avviser boikott som virkemiddel. Foto: Geir Olsen / NTB

Eisenbichler kritiserer valget av Beijing som OL-vert

Den tyske hoppstjernen Markus Eisenbichler kritiserer i et intervju med Sport1 valget av Beijing som vert for vinter-OL, men avviser boikott som virkemiddel.

Av NTB | 27.10.2021 19:37:39

Sport: Plasseringen av lekene er kontroversiell særlig på grunn av menneskerettighetssituasjonen i Kina, men også på grunn av spørsmål om bærekraft og etterbruk.

– Selvsagt er ikke plasseringen av dette OL ideell, men lekene kommer til å finne sted, og jeg kommer til å delta for å representere Tyskland på best mulig måte, sa Eisenbichler.

30-åringen med seks VM-gull, men ingen OL-medaljer mener at det ikke er noe alternativ å boikotte lekene fordi det bare vil gi andre lettere vei til medaljene. Han håper IOC i framtiden vil velge OL-verter på en annen måte.

– De bygger dyre anlegg på steder hvor det ikke kommer til å bli konkurranser etter OL. Jeg synes de bør tenke annerledes. De bør velge stedene med tanke på bærekraft og etterbruk. OL bør finne sted der det gir mening å investere på den måten, sa Eisenbichler.

Han la til at OL ikke er på topp av prioriteringslista hans i vinter. Han ønsker å vinne verdenscupen sammenlagt etter at han ble toer bak Halvor Egner Granerud sist vinter.

(©NTB)

Flere nyheter: