Menu
Eirik Sivertsen (t.v.) trekker seg som kandidat til Stortinget i 2021 etter at partiet har konkludert med at han har brutt retningslinjene mot seksuell trakassering. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Eirik Sivertsen tar ikke gjenvalg etter varslersak

Aps stortingsrepresentant Eirik Sivertsen tar ikke gjenvalg etter at Ap har konkludert med at han har brutt partiets retningslinjer mot seksuell trakassering.

Av NTB | 09.03.2020 18:01:39

Politikk: På sin Facebook-side skriver Sivertsen selv at han ikke tar gjenvalg til Stortinget i 2021.

«En del av grunnen for dette er at Arbeiderpartiet har mottatt et varsel rettet mot meg. Varselet er nå håndtert og ferdigbehandlet i tråd med Arbeiderpartiets retningslinjer. Partiet har konkludert med at jeg har brutt disse. Det tar jeg til etterretning», skriver han.

Ifølge NRK dreier det seg om et varsel fra et kvinnelig medlem i Arbeiderpartiet og gjelder en hendelse i nyere tid. Saken skal stamme fra desember.

Sivertsen skriver at partiet har bedt ham om å fratre som fraksjonsleder for Arbeiderpartiet i kommunalkomiteen, noe han har gjort. Han stiller også sine andre verv til disposisjon, men vil fortsette som stortingsrepresentant ut perioden. Han skriver også at han ikke ønsker å gi flere kommentarer til saken.

Partisekretær Kjersti Stenseng bekrefter at kvinnen er medlem av partiet, men vil ikke kommentere alder.

På Arbeiderpartiets egne nettsider skriver Stenseng at de av hensyn til den som har varslet ikke kommer til å gå nærmere inn på forholdene rundt varselet.

«Varsleren har et innstendig ønske om ikke å ha oppmerksomhet om saken, og det har vært et veldig viktig hensyn i partiets behandling av saken. Det ber vi om at blir respektert», skriver Stenseng.

– Det å bryte våre retningslinjer er alvorlig. Det er alltid alvorlig når noen bryter våre retningslinjer, sier Stenseng.

Stenseng sier til Avisa Nordland at partiet ikke ville gått ut med dette hvis ikke TV 2 hadde avslørt nyheten.

Sivertsen (48) har representert Nordland Ap på Stortinget siden 2009. Han er andre nestleder i Stortingets kommunal- og forvaltningskomité, og leder Stortingets delegasjon for arktisk parlamentarisk samarbeid.

Fylkesleder Mona Nilsen i Nordland sier til Avisa Nordland at det er en trist situasjon partiet har havnet i.

– Vi er svært lei oss for denne situasjonen. Nå handler det om å ta vare på de personene som er involvert, sier hun til avisen.

Ifølge TV 2 – som først skrev om saken – skal varselet gjelde en hendelse som fant sted på en privat adresse i etterkant av et partiarrangement i 2019, og omhandle et ungt, kvinnelig partimedlem over 18 år.

– Jeg vil ikke gå noe nærmere inn på saken. Vi har håndtert denne saken gjennom en grundig prosess i tråd med våre retningslinjer. Så har vi en varsler som ikke har noe interesse av at det blir noe publisitet rundt dette, sier partisekretæren til TV 2. Hun understreker at saken er alvorlig.

– Nei, vi ville ikke gått ut offentlig med saken. VI har ikke hatt noe behov for oppmerksomhet rundt dette, og vil ha minst mulig publisitet rundt saken, sier hun.

(©NTB)

Flere nyheter: