reklame for smiaa
Menu
Magnus Wolff Eikrem (til h.) scoret årets første eliteseriemål i Moldes borteseier mot Aalesund for nesten tomme tribuner. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Eikrem startet eliteseriemoroa da Molde vant

Aldri har det vært så lenge å vente på eliteseriemoro i fotball. Lenge nok, syntes Magnus Wolff Eikrem, som scoret årets første mål da tittelforsvareren vant.

Av NTB | 16.06.2020 20:19:05

Sport: Det tok snaut ti minutter før Molde-kapteinen scoret i bortekampen mot Aalesund. Han spilte vegg både med en med- og en motspiller før han driblet seg langs 16-meterstreken, vendte og sendte et diagonalskudd i hjørnet. Senere var han involvert i to nye mål i 4-1-seieren.

Først i siste halvdel av juni, etter 97 dagers viruspause i norsk fotball, var det tid for «årets første» i Eliteserien.

Første hjemmescoring, og det første dødballmålet, kom da Fredrik Torsteinbø nikket inn et hjørnespark ved nærmeste stolpe for Viking mot Bodø/Glimt i årets første målfest, som Glimt vant 4-2.

Aalesunds Niklas Castro tok årets første straffespark og noterte også den første straffemissen da han skjøt over Molde-målet. Første kandidat til årets drømmetreff sto Simen Bolkan Nordli for da han brøt en dårlig Molde-pasning og feide ballen i mål nesten fra midtsirkelen til 1-1 for AaFK.

Etzaz Hussain, som leverte den dårlige pasningen, fikk årets første revansj da han banket inn Moldes 2-1-mål etter en Eikrem-corner rett før pause. Leke James ble den første som unnlot å juble for scoring mot gamleklubben da han gjorde 3-1.

Eirik Hestad fastsatte resultatet med målet som gjorde Molde til første serieleder.

Røde kort var i bruk allerede før avspark. Det var ingen kneling før sesongen ble sparket i gang, men spillerne fulgte opp idrettens antirasismemarkeringer ved å holde opp laminerte kort og symbolsk gi rasismen rødt kort.

Fire målvakter ble de første som fikk æren av å holde nullen i den nye eliteseriesesongen. Deres lagkamerater må dele skylden for de to første målløse kampene: Rosenborg – Kristiansund og Stabæk – Mjøndalen.

I kveldskampen tuppet Aron Dønnum inn det eneste målet og ga Dag-Eilev Fagermo seier i hans første seriekamp som Vålerenga-trener. Det ble 1-0 borte mot Sarpsborg, så årets første hjemmeseier må vente til en annen dag.

Onsdag fullføres åpningsrunden med Start – Strømsgodset og Haugesund – Brann.

I stedet var det historisk sen sesongåpning i Norge. Tirsdagens kamper var de første norske toppkamper på over et halvt år.

Med maksimalt 200 tilskuere på arenaene var det et dramatisk sceneskifte fra forrige kamp, da Viking slo Haugesund i cupfinalen på et fullsatt Ullevaal 8. desember. Mye er endret i verden og fotballen på det halve året.

Mjøndalens Stian Aasmundsen fikk det første gule kortet, mens nevnte James ble den første som fikk rødt kort. Han kom sent inn i en duell med Nordli og fikk sitt annet gule kort i kampen.

Mellom Odd og Sandefjord sto det 0-0 mindre enn ti minutter før slutt, men mål av to innbyttere satte gjestene på sporet av 2-1-seier før RBK-aktuelle Torgeir Børven reduserte med årets første straffemål.

Om det ikke var for viruspandemien, ville det vært spilt 11 serierunder allerede. Da ville det vært EM-pause i Eliteserien nå, og dersom alt hadde gått etter planen i norsk fotball ville landslaget vært i gang med sitt første sluttspill på 20 år.

(©NTB)

Flere nyheter: