Menu
Ulrikke Eikeri er klar for finale i Paris. Foto: Gregorio Borgia / AP / NTB

Eikeri og makkeren til sensasjonell finale i Roland-Garros

Tennisspilleren Ulrikke Eikeri og Joran Vliegen slo Nicole Melichar-Martinez og Kevin Krawietz i semifinalen med 2-1 i sett i mixed double i Roland-Garros.

Av NTB | 01.06.2022 12:46:01

Sport: Etter å ha blitt utspilt i det første settet klarte det norsk/belgiske paret å snu kampen som måtte avgjøres i et super tie break. Det vil si først til 10 poeng.

– Det er helt utrolig. Det er nesten uvirkelig, sa Ulrikke Eikeri til Discovery.

Kampen endte 1-6 og 7-6 (7-4), 10-7. Oppgjøret var over i løpet av en time og 24 minutter. Med finaleplass er paret sikret 2,9 millioner kroner på deling. Skulle de vinne finalen dobles summen.

Ulrikke Eikeri og belgiske Joran Vliegen hadde vunnet to kamper i mixed double-turneringen så langt før det også ble seier mot Melichar-Martinez og Krawietz.

– Jeg synes de andre spilte kjempebra. Vi kom ikke helt i gang, men jeg prøvde egentlig bare å ha troen på at det kan snu fort. I double vet jeg av erfaring at det kan snu fort, så jeg prøvde bare å kjempe og krige på det jeg hadde, oppsummerte Eikeri.

Tendensen fortsatte også i det andre settet før det snudde. Eikeri klarte å holde sin serve blankt da paret reduserte til 1-3. Paret klarte også å redusere til 2-4 og 3-5.

Eikeri/Vliegen reduserte til 4-5 da de klarte å bryte motstanderen for første gang i kampen. De holdt også sin egen serve og utlignet til 5-5. Eikeri klarte også å holde sitt neste servegame slik at settet måtte avgjøres i tie break. Det tok de seg av med 7-4.

I super tie breaket avgjorde Eikeri/Vliegen med 10-7-seier.

Krawietz er en double-ekspert og vant Roland-Garros-turneringen i double for menn i 2019 sammen med Andreas Miles. Han regnes som den beste doublespilleren når det er snakk om grusdekke.

I torsdagens finale venter Ena Shibahara, Japan og Wesley Koolhof, Nederland. Paret er annenseedet i turneringen.

– Vi kommer til å prøve så godt vi kan. Det blir en kjempetøff kamp igjen, så vi må bare krige på, sa den norske finalisten.

Finalen spilles torsdag med start klokken 12.00.

Det norskbelgiske paret ble brutt i det andre og tredje servegamet sitt og var selv sjanseløse til å bryte tilbake i det første settet.

Eikeri spilte en god kamp, mens Vliegen kanskje ikke var helt på høyden i det første settet.

(©NTB)