Menu
Amalie Eikeland i driv med ballen presset av forsvareren Caitlin Dijkstra under seierskampen borte mot Nederland. Foto: Lise Åserud / NTB

Eikeland etter Nederland-kampen: – Dette trengte vi

Amalie Eikeland var god på kanten og var siste norske spiller på 2-0-målet da Norge slo Nederland på bortebane.

Av NTB | 12.10.2022 00:01:02

Sport: – Dette trengte vi. Vi viste hva som bor i dette laget. Vi trengte det for oss selv, og vi trengte å vise alle rundt oss at vi er et godt lag. Vi hang skikkelig bra sammen defensivt. Vi hadde gode avstander, snakket til hverandre og hjalp hverandre, sa hun til NTB.

Hun var en av sju norske spillere i tirsdagens kamp som var på banen også da Nederland slo Norge 7-0 for 16 måneder siden.

– Det var en fæl opplevelse, og det var skikkelig godt å få revansj for det selv om det ikke var vårt fokus inn mot kampen. Vi viste iallfall et vi er mye bedre enn det tapet tydet på, sa hun.

Eikeland sto for kampens første store norske sjanse da hun skjøt i tverrliggeren rett etter pause.

– Jeg fikk en gjenvinning, og så tenkte jeg å sette den i lengste hjørne, for keeperen åpnet veldig der. Så gikk den i tverrliggeren. Det var veldig kjipt, for det ville vært deilig å få den inn. Heldigvis fikk vi to andre mål, sa hun.

Sophie Román Haug scoret det første på innlegg fra Julie Blakstad etter et raskt frispark fra Vilde Bøe Risa. Eikeland var selv sentral i målet som punkterte kampen.

– Jeg vet at Soph (Haug) er veldig sterk i hodeduellene, så jeg tenkte å starte bak henne. Hun vant duellen, og så kom jeg en mot en mot forsvareren. Jeg tenkte at det var mye rom og at det bare var å prøve å utfordre. Jeg kom forbi henne og slo inn i boks. Jeg så ikke helt hva som skjedde, men den gikk vel inn via en nederlender, sa hun om situasjonen der Nederland-kaptein Sherida Spitse gjorde selvmål.

– Det var deilig å få 2-0, for det ga litt mer trygghet. Vi klarte å stå imot og holde nullen. Det var en skikkelig bra lagseier, sa Reading-spilleren.

(©NTB)

Flere nyheter: