Menu
Eiffeltårnet åpnet igjen torsdag, etter å ha vært stengt siden mars. I forgrunnen, varene til en gateselger som har slitt med salget under koronakrisen. Foto: François Mori / AP / NTB scanpix

Eiffeltårnet åpner igjen etter å ha vært stengt i 104 dager

Eiffeltårnet er igjen åpent etter å ha vært stengt siden koronautbruddet rammet Frankrike for fullt i mars.

Av NTB | 25.06.2020 10:34:12

Økonomi og næringsliv: Foreløpig er det bare de to nederste delene som er åpne, og de om lag 50 besøkende måtte ta trappa. Heisene er fortsatt stengt, fordi folk er pålagt å holde sosial avstand.

– Jeg gråter gledestårer. Det er et følelsesladd øyeblikk etter disse vanskelige månedene, sier Therese, som er fra Perpignan sør i Frankrike.

– Jeg skal gå trappa, men sakte. Og om jeg ikke kommer meg opp, så spiller ikke det noen rolle, sa 60-åringen, som hadde på seg den obligatoriske ansiktsmasken.

Turister vil imidlertid ikke kunne gå til toppen av tårnet før senere i sommer. Ifølge driftsselskapet SETE vil toppen gjenåpnes 15. juli, med plass til kun åtte i heisene av gangen. Vanligvis er det 45 personer som fraktes til toppen av tårnet i hver heis.

SETE lover daglig vasking og desinfisering av de ulike stedene i tårnet. Generaldirektør Patrick Branco Ruivo oppfordrer parisere og franskmenn til å besøke Eiffeltårnet nå, mens turistene er borte. Billettprisene for barn er halvert i juli og august.

(©NTB)

Flere nyheter: