Menu
Eli Broad i 2011. Den amerikanske eiendomskongen og kunstsamleren døde fredag. Foto: Jae C. Hong, File / AP / NTB

Eiendomskongen Eli Broad er død

Den amerikanske eiendomskongen, filantropen og kunstsamleren Eli Broad er død, 87 år gammel. – Los Angeles' mest innflytelsesrike borger, sier ordføreren.

Av NTB | 01.05.2021 04:09:28

Økonomi og næringsliv: Broad har vært blant USAs rikeste menn, og var medstifter av Kaufman and Broad, som omtales som en pioner i USAs boligbyggerbransje. Han skapte også finanstjenestegiganten SunAmerica.

Broad døde fredag på et sykehus i Los Angeles etter langvarig sykdom, bekrefter en talskvinne for stiftelsen han hadde med kona Edyth Broad.

Eiendomskongen hadde en formue på 6,9 milliarder dollar fredag, ifølge Forbes-listene.

Han har også sitt eget Broad-museum i Los Angeles, med hans rike kunstsamling.

– Han brukte sin rikdom til å forme Los Angeles’ kulturelle landskap, skriver Los Angeles Times.

– Eli Broad var, for å si det enkelt, Los Angeles’ mest innflytelsesrike private borger i sin generasjon. Han elsket denne byen så dypt som noen jeg noen gang har kjent, skriver Eric Garcetti, ordfører i Los Angeles, på Twitter.

Selskapet ble senere omdøpt til KB Home, en av USAs mest fremgangsrike boligutviklere. Han var kjent som særlig dyktig i forhandlinger.

– Hvis du spiller trygt hele tiden, kommer du ikke veldig langt, sa Broad i 2005.

Det var Broad som sto for en stor andel av pengene og viljestyrken som forvandlet Los Angeles Downtown-område. Det er totalforvandlet og inneholder nå moderne høyhus, restauranter og landemerker som Walt Disney-konserthallen.

Broad slo seg opp da han som ung regnskapsfører på 50-tallet så muligheten som lå i boligmarkedet. Han slo seg sammen med Donald Kaufman og skapte et selskap som bygget boliger for førstegangskjøpere i oppgangstidene.

(©NTB)

Flere nyheter: