Menu
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Eide bilen som startet brannen

Det var en mann fra Haugalandet som eide bilen hvor storbrannen i parkeringshuset ved Stavanger lufthavn startet.

Av Egil M Solberg | 09.01.2020 13:27:40

Flyplassbrannen: Det ble nylig kjent at brannen startet i en eldre dieselbil. Nå har NRK sporet opp eieren av bilen.

I sju år eide han Norges mest berømte Opel Zafira, den som tok fyr på Stavanger lufthavn tirsdag ettermiddag, og som nå har forårsaket skader for flere hundre millioner kroner, melder kanalen.

– Jeg opplevde aldri tilløp til røykutvikling eller brann, sier mannen fra Haugalandet til NRK. Han ønsker ikke å få navnet sitt offentliggjort.

Samme Opel-modell forårsaket storbrann i et irsk parkeringshus.

Han er mildt sagt overrasket når NRK ringer. Mannen har fulgt med på nyhetene om storbrannen, men ante ikke at det var hans gamle følgesvenn som tok fyr.

Bilen er en 2005-modell med dieselmotor. Den er kjørt rundt 200.000 kilometer, og har vært på EU-kontroll åtte ganger – siste gang 10. mai i fjor. Den hadde også vært til kontroll 2. april, skriver statskanalen om bilen.

Brannen startet da familien skulle starte bilen

De var da på vei hjem fra ferie i utlandet. I parkeringshuset fikk de ikke start på bilen, og det kom først ut røyk fra motoren, melder NRK.

Da var det bare for barnefamilien å komme seg bort fra bilen og ut av parkeringshuset.

Politiet har også avhørt flere vitner som så brannen i startfasen, og et vitne som filmet bilen som begynte å brenne. På dette tidspunktet var bilen helt overtent, melder kanalen.

Flere nyheter: