Menu
IHF-president Hassan Moustafa fikk se Egypt vinne åpningskampen i VM på hjemmebane. Foto: Vidar Ruud / NTB

Egypt slo Chile i VMs åpningskamp

For tomme tribuner i Kairo tok det egyptiske hjemmelaget første steg mot det de håper skal bli et suksessrikt håndball-VM på hjemmebane. Chile ble slått 35-29.

Av NTB | 13.01.2021 19:38:45

Sport: Etter to minutter gjorde Yehia Elderaa en piruett og banket inn turneringens første scoring. Egypt var som ventet et hakk for gode for chilenerne og hadde langt på vei avgjort kampen med 18-11 ved pause.

Chile skjerpet seg i andre halvdel og vant den med to mål da vertene rullerte på laget. Elderaa ble Egypts toppscorer med seks mål.

Det var den første av 108 VM-kamper som skal spilles i tiden fram til 31. januar. Norge har vært i finale i de to siste VM, men tapte for vertslandet begge ganger: Frankrike i 2017 og Danmark i 2019.

Norge spiller sin første VM-kamp torsdag mot nettopp Frankrike. Øvrige grupperivaler er Sveits (lørdag) og Østerrike (mandag), i den eneste gruppa med bare europeiske lag.

Sveits er ett av to lag som har rykket inn i turneringen på kort varsel etter at kvalifiserte lag måtte trekke seg som følge av koronasmitte i troppen. Sveitserne erstatter USA, mens Nord-Makedonia har tatt plassen til Tsjekkia i gruppa til Egypt. De møter Sverige i sin første kamp torsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: