Menu
Mohamed Salah etter å ha bommet på sin straffe mot Senegal. Foto: Stefan Kleinowitz / AP / NTB

Egypt sender klage til Fifa etter VM-nedtur

Egypts fotballforbund har sendt en klage til Fifa der det anklager Senegal for rasisme og angrep på lagbussen foran oppgjøret som sendte egypterne ut av VM.

Av NTB | 30.03.2022 11:04:42

Sosiale forhold: I tillegg skal egyptiske spillere ha blitt truffet av gjenstander fra publikum under oppvarmingen til kampen, ifølge Sky Sports.

Senegal hadde god kontroll på kampen selv om den måtte avgjøres i straffesparkkonkurranse. Der gikk de, som de gjorde i finalen i afrikamesterskapet i februar, seirende ut.

Det skjedde likevel ikke uten kontroverser. Underveis i oppgjøret kunne man se flere laserpenner peke i øynene på Egypt-spillerne, og straffesparkkonkurransen var intet unntak. Liverpool-stjernen Mohamed Salah bommet på sin straffe etter å ha blitt pekt i øynene med laser.

Det nevnes imidlertid ikke i klagen til Egypt. Ifølge forbundet var det flere rasistiske bannere på tribunene i kampen, i tillegg til at lagbussen ble angrepet før kamp, og et vindu skal ha blitt knust av en stein.

De ble kastet flasker og steiner fra tribunen under oppvarmingen. Kampen var den første som ble spilt på Senegals nye toppanlegg i Dakar. Det huser 50.000 personer og var trolig fullsatt tirsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: