Menu
Ingvild Flugstad Østberg under pressetreff i Holmenkollen Restaurant i Oslo onsdag. Foto: Javad Parsa / NTB

Egen satsing skal hjelpe Østberg tilbake til verdenstoppen: – Jeg har ingen garantier

Ingvild Flugstad Østberg nekter å gi opp kampen for å returnere til toppen av internasjonalt langrenn. Pål Gunnar Mikkelsplass blir hennes personlige trener.

Av NTB | 11.05.2022 13:45:52

Sport: Onsdag møtte Østberg pressen for å snakke om veien videre i karrieren.

For første gang på 14 år går hun en ny sesong i møte uten å være på et av Norges Skiforbunds landslag. Gjøvik-jenta var ikke med da langrennssjef Espen Bjervig nylig presenterte lagene for neste sesong.

Skiforbundet har samtidig tidligere signalisert at de vil tilby Østberg oppfølging selv om hun ikke skulle få landslagsplass.

– Jeg har lyst og motivasjon til å satse videre. Selv om det da ikke ble plass på landslaget for min del, som selvfølgelig er rart, sa Gjøvik-jenta til pressen.

– Lysten og motivasjonen har alltid vært der, og så har jeg selvfølgelig brukt tid på å finne ut av om den finnes en mulighet for at jeg kan klare det, og på hvilken måte. Er det verdt det? Da har jeg endt opp med at jeg har veldig lyst til å prøve det videre, fortsatte hun.

– Jeg har ingen garantier på verken hvor fort man går, eller hvordan ting blir, men jeg skal ta den nye situasjonen med at man står mer på egne bein som en utfordring, sa hun.

31-åringen understreker at ikke alle planer er lagt, men hun bekrefter at Pål Gunnar Mikkelsplass blir hennes nye trener. Han har tidligere hjulpet Therese Johaug.

– Jeg har tenkt og planlagt mest for å ha et eget opplegg, men så er det alltids muligheter for at det kan bli annerledes også. Det er ikke helt bestemt ennå, sa langrennsstjernen.

Marit Bjørgen var også til stede på onsdagens medieseanse i Holmenkollen. Østberg avviser at den tidligere langrennsstjernen får en formell rolle i teamet rundt henne, men omtaler henne som en samtalepartner hun kan spørre om råd.

– Det har jeg gjort i alle år, og det kommer jeg til å fortsette å gjøre. Om det er andre ting jeg eventuelt trenger hjelp til, og hun har lyst til å bidra, finner vi ut av det, sa 31-åringen.

I november i fjor gjorde hun comeback, men det gikk ikke lang tid før hun igjen fikk startnekt.

Østberg sier hun nå skal få fortsatt oppfølging på Olympiatoppen med tanke på det helsemessige.

31-åringen har ikke satt noen eksakt tidshorisont for hvor langt inn i framtiden hun ser seg selv som langrennsløper.

Langrennsstjernen vet samtidig at mye er usikkert.

Østberg har slitt med helsen de siste årene. Problemene knyttet til forholdet mellom trening og næring ble første gang kjent i november 2019. Da fikk hun ikke godkjent helseattest av Norges Skiforbunds medisinske støtteapparat.

(©NTB)

Flere nyheter: