Menu
Harry Kane er for alvor tilbake i form og sto bak både mål og målgivende da Tottenham knuste Leeds. Foto: Zac Goodwin / PA via AP / NTB

Effektivt Tottenham smadret Leeds – meldte seg på i kampen om 4.-plassen

Tottenham var klart best da de knuste Leeds 4-0 borte i Premier League lørdag. London-laget meldte seg dermed på i kampen om 4.-plassen i ligaen

Av NTB | 26.02.2022 15:35:46

Sport: Etter en jevn start på oppgjøret, var det Tottenhams vingbacker som skulle starte scoringsballet for gjestene. Ryan Sessegnon ble spilt gjennom på venstresiden og fant Matt Doherty på motsatt side, som enkelt kunne sette ballen bak Illan Meslier.

Fem minutter senere var Doherty nok en gang på ferde, denne gangen som servitør. Etter fint veggspill på høyrekanten, fyrte Dejan Kulusevski av en utakbar ball fra kanten av 16-meteren.

I det 27. minutt var det Harry Kanes tur til å tegne seg på scoringslista etter en følsom lobb fra Pierre Højbjerg inn i boksen. Leeds jaktet en utligning før pause, men maktet ikke å omsette sjansene. Dermed kunne et effektivt Tottenham gå til pause med stillingen 3-0, til tross for en jevnspilt førsteomgang.

I andreomgangen skulle det fortsette å bølge fram og tilbake. Både Leeds og Tottenham hadde flere gode sjanser, men først fem minutter før ordinær tid kom scoringen. Harry Kane var nest sist på ballen da Son Heung-min kunne sette inn 4-0 for gjestene.

Duoen gikk dermed forbi Chelseas Frank Lampard og Didier Drogba Premier-League rekord for antall mål-assist seg imellom, med 37. Sons scoring ga også Leeds den dystre ligarekorden med flest innslupne mål på en måned, med 20.

Etter lørdagens oppgjør ligger Tottenham på 7.-plass i ligaen, med 42 poeng på 25 kamper. Manchester United innehar fjerdeplassen med 46 poeng, men London-laget har en kamp mindre spilt og er fortsatt med i kampen om en Mesterligaplass neste sesong.

Leeds fortsetter på sin side den dårlige formen denne sesongen. Klubben har ikke vunnet en kamp i ligaen siden midten av januar, og ligger kun tre poeng unna nedrykk.

(©NTB)

Flere nyheter: