Menu
Ruben Loftus-Cheek scoret for Chelsea mot Crystal Palace søndag. Foto: Ian Walton / AP / NTB

Effektive Chelsea tok seg til FA-cupfinalen: – Vil slå tilbake mot Liverpool

Chelsea skal møte Liverpool i FA-cupfinalen etter 2-0-seieren over Crystal Palace søndag. Tidligere Palace-spiller Ruben Loftus-Cheek ble matchvinner.

Av NTB | 17.04.2022 20:19:31

Sport: Loftus-Cheek spilte 2017/18-sesongen på lån for klubben fra Sør-London, men feiret godt etter å ha hamret ballen i nettet bak Jack Butland etter en drøy times spill. Han ble byttet inn etter 26 minutter da Mateo Kovacic måtte ut med skade.

– Jeg føler meg bra for øyeblikket. Jeg ville gi kampen energi. Ballen falt fint ned til meg, så jeg ville gjerne treffe den godt, sa Loftus-Cheek til Viaplay etter kampen.

– Vi bommet på noen sjanser på slutten, men vi forsvarte oss godt, fortsatte han.

Fram til da hadde ingen av lagene vært spesielt farlige, men det var Crystal Palace og Cheikhou Kouyaté som hadde vært nære ved to anledninger.

Den første sjansen ble flott reddet av Chelsea-keeper Edouard Mendy i 1. omgang, mens den andre muligheten kom i 2. omgang. Kouyaté fikk gå opp umarkert i feltet, men avslutningen med hodet gikk via skulderen og trillet utenfor.

– Kampen var kanskje ikke så spennende, men dette var ikke kampen for å risikere noe. Vi trengte å være tålmodige. Jeg er veldig glad, sa Chelsea-trener Thomas Tuchel etter kampen.

Etter 76 minutter sikret Mason Mount langt på vei seieren da han satte ballen i lengste hjørne. Crystal Palace forsøkte å presse på for mål i etterkant, men måtte se London-rivalene feire finaleplassen.

Finalen spilles 14. mai på Wembley.

– Vi vil gjerne slå tilbake mot dem, sa målscorer Loftus-Cheek.

– Det er rom for forbedringer resultatmessig, sa Tuchel om returen til Wembley mot Liverpool.

Etter at Chelsea hadde styrt kampen i starten var det Palace som skulle få kampens største mulighet etter en drøy halvtime. Eberechi Ezes innlegg ble klarert ut i returrommet.

Der ventet Kouyaté som sendte av gårde en kanon langs bakken. Den så ut til å ha god retning, men Mendy fikk kastet seg ned og avverget.

Chelsea klarte ikke å skape særlig i den første omgangen.

Kai Havertz gikk mot mål, men ballen ble klarert ut til Loftus-Cheek som svarte med å hamre ballen i mål via ryggen til Joachim Andersen.

Ti minutter senere vartet Chelsea opp med et vakkert angrep da Mount spilte vegg med Timo Werner to ganger før Mount fikk løpe uhindret inn i feltet.

Engelskmannen var både kald og god da han trillet ballen i lengste hjørne.

I finalen venter Liverpool, som vant ligacupfinalen mellom lagene i slutten av februar. Det skjedde etter en lang og dramatisk straffesparkkonkurranse. De rødkledde slo Manchester City 3-2 lørdag.

I omgang nummer to fikk de mer fart på ballen og satte Palace-laget under mer press, og etter 65 minutter fikk de uttelling. Palace-back Tyrick Mitchell mistet ballen utenfor egen sekstenmeter, og Chelsea straffet det på verst mulig måte.

(©NTB)

Flere nyheter: