Menu
Connor McDavid (97) har scoret mer enn ett målpoeng i ni av de ti sluttspillkampene i NHL. Det har ingen klart før ham, ikke engang Wayne Gretzky. Foto: Jeff McIntosh/The Canadian Press via AP / NTB

Edmonton Oilers og McDavid på Gretzky-nivå

Edmonton Oilers-stjernen Connor McDavid har gjort mer enn ett målpoeng i ni av ti sluttspillkamper. Det klarte ikke engang legenden Wayne Gretzky.

Av NTB | 23.05.2022 07:45:57

Sport: I søndagens 4-1-seier over Alberta-rivalene Calgary Flames gjorde 25 år gamle McDavid tre målpoeng mens lagkameraten Evander Kane gjorde hat trick.

– De har fantastiske sifre, ja. Men det som imponerer meg aller mest er viljen, driven og spillet over hele banen, sa Edmonton-trener Jay Woodcroft.

Oilers har tatt over føringen i Canada-duellen mot Flames og leder 2-1 i best av sju kamper.

De tapte 6-9 i den første kampen i Calgary, men slo tilbake fredag med seier på borteis. Hjemme i Edmonton søndag gikk det trådt i første perioden som endte målløs.

I midtperioden eksploderte det. Kane scoret tre mål så capsene føk ut på isen. Samtidig hatt McDavid stått for sitt tredje assist. Nå er han oppe i 23 målpoeng (6 mål og 17 assist) på ti kamper. Sifre man ikke har sett siden Gretzky og Mario Lemieux herjet på isen.

Den 25 år gamle canadiske stjernen fra Ontario er faktisk den første i hele NHL-historien som har klart mer enn ett målpoeng i ni av ti kamper i et sluttspill.

Edmonton Oilers har vært sulteforet på NHL-sluttspillet. Denne sesongen tok laget seg bare til sitt annet NHL-sluttspill siden det tapte Stanley Cup-finalen i 2006. Sist gang laget gikk helt til topps var i 1990.

(©NTB)

Flere nyheter: