reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
En ny kiste ankommer Jardines de la Esperanza-kirkegården i Guayaquil, der fortvilte innbyggere denne uka begynte å legge de døde ut på gata. Foto: AP / NTB scanpix

Ecuadors visepresident beklager lik i gatene

Ecuadors visepresident Otto Sonnenholzner beklager at likene av koronadøde ble liggende på gaten i landets største by Guayaquil.

Av NTB | 05.04.2020 09:18:08

Medisin og helse: – Vi har sett bilder av noe som aldri skulle ha skjedd, og som offentlig tjenestemann beklager jeg, sier Sonnenholzner, som leder landets kamp mot koronaviruset.

Rundt 3.500 mennesker har fått påvist smitte i Ecuador, og det offisielle dødstallet er 172. De reelle dødstallet antas å være langt høyere, men president Lenin Moreno innrømmet tidligere i uka at myndighetene ikke var i stand til å holde tritt med utbruddet.

Minst 150 døde blir hver dag hentet i Guayaquil, der politi og soldater begynte å saumfare gater og boligområder etter at innbyggere publisert videoopptak og bilder av døde.

Det er innført strenge karanteneregler og portforbud 15 timer i døgnet i byen, noe som har ført til at folk ikke har kunnet kjøre vekk sine døde slektninger. Noen av dem har i stedet lagt likene ut på gaten.

(©NTB)

Flere nyheter: