reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Personer i verneutstyr fjerner en kiste med en død person, etterlatt utenfor et hus i Guayaquil i Ecuador 6. april. Sykehusene i storbyen er overfylt, og mørketallene er store, siden ingen har oversikt over hvor mange som dør på sykehusene der nå, og hva de faktisk dør av – covid-19 eller andre ubehandlede lidelser. Foto: Edison Choco / AP / NTB scanpix

Ecuadors president halverer lønna til regjeringen

Ecuadors president Lenin Moreno har redusert hele regjeringens lønn, også sin egen, for å bidra til å lette belastningen covid19-pandemien har på økonomien.

Av NTB | 13.04.2020 01:02:31

Arbeidsliv: Moreno kunngjorde avgjørelsen på Twitter søndag, 1. påskedag.

– Jeg har ordnet det slik at månedslønnen til president, visepresident, ministre og viseminister reduseres med 50 prosent, skriver Moreno, som også vil kutte lønningene tilsvarende for alle stillinger tilknyttet nasjonalforsamlingen og for offentlig ansatte.

Lønnsreduksjonene kommer i kjølvannet av kritikk fra de folkevalgte i Ecuador etter at Moreno lanserte planer om å øke skatten for å styrke økonomien.

Virusutbruddet har overveldet helsevesenet i landet, især i landets største by Guayaquil, der personer som har dødd av covid-19, har blitt liggende i hjemmene sine eller i gatene i timevis før de har blitt fjernet.

(©NTB)

Flere nyheter: