reklame for Sheiken Bowling
Menu
Ecuador feiret samlet etter Enner Valencia utlignet mot Nederland. Foto: Natacha Pisarenko / AP Photo / NTB.

Ecuador sikret uavgjort mot Nederland – vertsnasjon Qatar ute av fotball-VM

Ecuador var nære å snu til seier etter at de tidlig kom under mot Nederland, men de måtte til slutt ta til takke med 1-1 i den andre puljekampen i VM.

Av NTB | 25.11.2022 19:07:03

Sport: Dermed er det vidåpent om avansementet i gruppe A før den siste runden. Ecuador og Nederland topper gruppen med fire poeng hver og lik målforskjell. Senegal følger med tre poeng, mens Qatar fortsatt står uten noen poeng og er dermed slått ut av mesterskapet.

Qatar er etter dagens exit tidenes svakeste vertsnasjon i VM-historien.

Det ble en brutal åpning for ecuadorianerne da Moisés Caicedo sendte av gårde en dyrebar feilpasning foran egen 16-meter. Davy Klaassen snappet opp ballen og sendte den videre til Cody Gakpo, som banket de oransje i ledelsen etter kun fem minutter.

Gakpo noterte seg også for ett mål i Nederlands åpningskamp mot Senegal, noe som gjør ham til den andre nederlenderen i historien til å score i sine to første VM-kamper. Bare Memphis Depay hadde gjort det før ham (Brasil-VM, 2014).

Etter hvilen satt den likevel for Ecuador. Søramerikanerne snappet opp ballen inne på Nederlands halvdel og rullet opp et nydelig angrep. Noppert reddet Estupiñáns skudd, men Enner Valencia scoret på returen.

Selv med iherdig innsats ble det tverrliggertreffet det nærmeste Ecuador kom å snu kampen og sikre seg videre avansement i VM. De møter Senegal i den siste puljekampen tirsdag 29. november, mens Nederland skal opp mot utslåtte Qatar samme dag.

Ecuador fikk seg en kortvarig glede da Pervis Estupiñán utlignet på overtid av første omgang. Dessverre for søramerikanerne ble målet annullert for offside ettersom Jackson Porozo hindret sikten for Nederland-keeper Andries Noppert.

Ecuador fortsatte å storme i angrep og var nære å gå opp i ledelsen da Gonzalo Plata banket til innenfor 16-meteren, men ballen traff tverrliggeren.

(©NTB)