Menu
Fotballpresident i Chile Pablo Milad (til venstre) og advokat Eduardo Carlezzo under en pressekonferanse i saken der de krevde at Fifa undersøkte Byron Castillo. Foto: Esteban Felix / AP / NTB

Ecuador beholder VM-plassen

Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har avvist Chiles klage på grunn av Byron Castillos spill for Ecuador i VM-kvalifiseringen.

Av NTB | 10.06.2022 16:46:38

Sport: Chile klaget Castillo inn til Fifa og hevdet at han er colombiansk og ikke var berettiget til å spille for Ecuador. Castillo spilte åtte kvalifiseringskamper som sikret fjerdeplass i VM-spill.

Det chilenske fotballforbundet har varslet at det vil anke avgjørelsen. Om nødvendig ønsker forbundet å gå helt til Idrettens voldgiftsrett (CAS).

– De gode og underbyggede bevisene vi viste, var ikke nok. Overraskende nok gikk ikke kjennelsen i vår favør, sa den chilenske fotballpresidenten Pablo Milad.

– Vi ligger under 0-1, men andre omgang gjenstår fortsatt, la han til.

Disiplinærkomiteen i Fifa har undersøkt saken og kommet fram til at Ecuador ikke mister noen av poengene fra kampene Castillo spilte. Castillo var involvert i to kamper som Chile som ga én seier og én uavgjort. Chile ville rykket opp til VM-plass om Ecuador ville blitt dømt til tap i de kampene.

Ecuador er i VM trukket i gruppe med Qatar, Nederland og Senegal.

(©NTB)