reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Nigerias ekspresident Goodluck Jonathan (i midten), som leder den utsendte Ecowas-delegasjonen, snakker med Ecowas' kommisjonspresident Jean-Claude Kassi Brou under møtet med representanter for militærjuntaen i Mali. Jonathan sier til AFP at han er håpefull etter lørdagens samtaler. Foto: AP / NTB scanpix

Ecowas-delegasjon er håpefulle etter møter i Mali

Delegasjonen fra den vestafrikanske samarbeidsorganisasjonen Ecowas er «veldig håpefulle» etter å ha møtt både militærjuntaen og Malis avsatte president.

Av NTB | 23.08.2020 05:53:04

Politikk: Delegasjonen, ledet av Nigerias tidligere president Goodluck Johnathan, ankom Malis hovedstad Bamako lørdag ettermiddag. Hensikten med besøket er å bidra til en rask overgang tilbake til et sivilt styre etter tirsdagens kupp.

Kuppmakerne har sagt at de vil opprette et overgangsråd og en overgangspresident, og at det skal holdes valg på et nytt sivilt styre «innen rimelig tid».

Ecowas-delegasjonen ble møtt av soldater fra juntaen på flyplassen, og tatt videre til et møte med militærledere fra gruppen som gjennomførte kuppet.

– Vi møtte ham, han klarer seg veldig bra, sa Jonathan til reportere på vei bort fra fengselet der Keita sitter i arrest.

Ifølge Jonathan går forhandlingene med soldatene godt. Han sier til AFP at han er «veldig håpefull».

Fredag og natt til lørdag var titusenvis av maliere ute i gatene i Bamako for å feire kuppet.

Kuppmakerne ha nå gått med på å gi FN tilgang til den avsatte presidenten og løslatt to andre ledere som ble pågrepet under tirsdagens kupp.

Senere møtte diplomatene politiske ledere, som fortsatt sitter i arrest etter kuppet, blant dem den avsatte presidenten Ibrahim Boubacar Keita.

Kuppet mot president Ibrahim Boubacar Keita har utløst internasjonale reaksjoner. Både Frankrike og flere vestafrikanske land har protestert.

(©NTB)

Flere nyheter: