reklame
Menu
Maliere feirer kuppet og de nye makthaverne etter at president Boubacar Keita ble avsatt tidligere denne uken. Foto: AP / NTB scanpix

Ecowa-delegasjon møtte både militærjuntaen og Malis avsatte president lørdag

Delegasjonen fra den vestafrikanske samarbeidsorganisasjonen Ecowas melder om gode samtaler etter å ha møtt både militærjuntaen og Malis avsatte president.

Av NTB | 23.08.2020 00:23:03

Politikk: Delegasjonen, ledet av Nigerias tidligere president Goodluck Johnathan, ankom Malis hovedstad Bamako lørdag ettermiddag. Hensikten med besøket er å bidra til en rask overgang tilbake til et sivilt styre etter tirsdagens kupp.

Kuppmakerne har sagt at de vil opprette et overgangsråd og en overgangspresident, og at det skal holdes valg på et nytt sivilt styre «innen rimelig tid».

Ecowa-delegasjonen ble møtt av soldater fra juntaen på flyplassen, og tatt videre til et møte med militærledere fra gruppen som gjennomførte kuppet.

– Vi møtte ham, han klarer seg veldig bra, sa Jonathan til reportere på vei bort fra fengselet der Keita sitter i arrest.

Den nigerianske ekspresidenten ville ikke gi noen detaljer om hvordan meklingen har gått, men sa at «samtalene går bra».

Fredag og natt til lørdag var titusenvis av maliere ute i gatene i Bamako for å feire kuppet.

Kuppmakerne ha nå gått med på å gi FN tilgang til den avsatte presidenten og løslatt to andre ledere som ble pågrepet under tirsdagens kupp.

Senere møtte diplomatene politiske ledere, som fortsatt sitter i arrest etter kuppet, blant dem den avsatte presidenten Ibrahim Boubacar Keita.

Kuppet mot president Ibrahim Boubacar Keita har utløst internasjonale reaksjoner. Både Frankrike og flere vestafrikanske land har protestert.

(©NTB)

Flere nyheter: