reklame for Sheiken Bowling
Menu
Tiril Eckhoff sikret verdenscupseier i Kontiolahti. Foto: Vesa Moilanen / Lehtikuva via AP / NTB

Eckhoff vant jaktstarten i Kontiolahti: – Har stått skikkelig i møkk og gravd meg ut

Tiril Eckhoff gikk ut som nummer to, men avanserte til seier på skiskytterjaktstarten i Kontiolahti. Det var hennes første verdenscupseier denne sesongen.

Av NTB | 06.03.2022 14:48:34

Sport: Tyske Denise Herrmann gikk ut i ledelsen, men Eckhoff fulgte like bak fra start. Fem sekunder skilte dem.

Ved første skyting var en større gruppe samlet i front, men bare Eckhoff skjøt fullt hus. Dermed gikk den norske jenta ut i en ledelse hun aldri ga bort.

– Det er deilig å få det til på tampen av sesongen, sa Eckhoff til NRK etter verdenscupseieren.

Hun hadde ikke vunnet et verdenscuprenn på nesten ett år. Forrige triumf før søndagens jaktstart var på sprinten i Östersund 19. mars i fjor.

Tross to bom på siste skyting hadde Eckhoff et såpass godt forsprang at hun klarte å holde unna for Herrmann og Dorothea Wierer som jaktet bak.

Italienske Wierer sikret 2.-plassen, 15,9 sekunder bak Eckhoff. Italieneren skjøt 20 strake blinkskudd og dro ifra Herrmann like før oppløpet. Tyskeren endte på 3.-plass, 19,5 sekunder bak Eckhoff.

Eckhoff fikk en opptur i OL med sølv og bronse individuelt, men den første verdenscupseieren denne sesongen satt langt inne. Før jul avbrøt hun en verdenscuprunde i Frankrike for å reise hjem og hvile.

– Jeg føler jeg har vært god. Jeg har stått skikkelig i møkk og gravd meg ut av det. Jeg er skikkelig stolt av å ha fått til det. Jeg gjorde en helomvending, satset alt på OL, og det gikk bra, sa Eckhoff til NRK.

Selv om det ikke ble pallplass, gjorde plasseringen at hun økte forspranget i verdenscupen sammenlagt ned til sin nærmest utfordrer, Elvira Öberg.

I tillegg sikret plasseringen at Røiseland vant jaktstartkula, etter en sesong der hun har vært nærmest utilnærmelig på øvelsen hun sikret OL-gull på i Beijing.

Öberg er nærmeste utfordrer i verdenscupen sammenlagt, men tapte terreng med sin 9.-plass på jaktstarten i Kontiolahti.

Öberg ligger på 2.-plass sammenlagt med 631 poeng. Dermed skal det holde hardt for svensken å ta igjen Olsbu Røiseland.

OL-dronningen fra Froland ligger dermed godt an til å ta sin første seier i verdenscupen sammenlagt. Sist sesong endte hun på 2.-plass, bare bak Eckhoff.

Neste helg skal skiskytterne gå verdenscuprenn i Otepää i Estland, før verdenscupen avsluttes i Holmenkollen fra 17. til 20. mars.

Eckhoff fulgte opp de fem blinkskuddene på første skyting med fullt hus også på andre skyting. På tredje skyting plaffet hun på ny ned fem blinker.

Marte Olsbu Røiseland bommet en gang på hver av de tre første skytingene, men med fullt hus på siste skyting og beste langrennstid, sikret hun 4.-plassen. Hun var 35,8 sekunder bak Eckhoff i mål.

Røiseland topper verdenscupen sammenlagt med 728 og har nå et forsprang på 97 poeng med fem verdenscuprenn igjen.

(©NTB)