Menu
Tiril Eckhoff vant også søndagens jaktstart i Nove Mesto. Foto: Lubos Pavlicek / CTK / AP / NTB

Eckhoff vant igjen – sikter seg inn på 20 år gammel rekord

Ingen var i nærheten av å tukte Tiril Eckhoff på jaktstarten i Nove Mesto. Søndag tok hun seg forbi Liv Grete Skjelbreid i antall verdenscupseirer i skiskyting.

Av NTB | 07.03.2021 12:53:09

Sport: Lørdag tangerte hun Skjelbreid med sin 22. seier på sprinten. Dagen derpå fulgte hun opp med sin 23. etter en overlegen jaktstartseier.

Ingen av konkurrentene var i nærheten av å true Eckhoff, som både gikk kjapt i sporet og skjøt hurtig og bra. Hun vant tross to bom på siste skyting.

Seieren var hennes tiende denne sesongen. Hun er bare én bak Tora Bergers norske rekord på elleve seirer i en og samme sesong. Det klarte den norske skiskytterlegenden i 2012/13-sesongen.

Magdalena Forsberg har rekorden med 14 seirer i løpet av samme sesong (2000/01).

Dersom Eckhoff gjør rent bord i de siste rennene, vinner hun totalt 15. Dermed er Forsbergs rekord innen rekkevidde. Neste helg er det igjen renn i tsjekkiske Nove Mesto, mens sesongen avsluttes i svenske Östersund.

Denise Herrmann ble nummer to foran Marte Olsbu Røiseland. Sistnevnte spurtet inn til en pallplass etter å ha gått seg opp fra 7.-plassen på sprinten.

Også på andre liggende gjorde Eckhoff rent bord. I tillegg bommet konkurrentene bak, og det ga henne en ledelse på 43 sekunder ned til Røiseland og tyske Fransiska Preuss.

Preuss og Røiseland var fortsatt nærmest, men begge bommet og var minuttet bak med en skyting igjen. Eckhoff bommet to ganger på den siste skytingen, men avstanden ned til konkurrentene var såpass stor at seieren aldri var truet.

Tandrevold skuffet med fem bom. Hun ble nummer tolv etter sjetteplassen på sprinten lørdag.

Ida Lien gjorde en meget god jaktstart og traff på 18 av 20 skudd. Hun gikk seg opp fra 56.- til 25.-plass.

Eckhoff skjøt en kjapp og god førsteserie, samtidig som både Dorothea Wierer og Lisa Vittozzi bommet tre skudd hver. I tillegg skjøt både Røiseland og Ingrid Tandrevold fullt hus. Det var dermed tre norske blant de fire beste etter første skyting.

På den første stående skytingen kom den første bommen for Eckhoff, men hun var så langt foran konkurrentene at det hadde lite å si.

(©NTB)

Flere nyheter: