Menu
Tiril Eckhoff i aksjon på kvinnenes 7,5 km verdenscup skiskyting sprint i Holmenkollen fredag. Foto: Terje Bendiksby / NTB.

Eckhoff seiret i Holmenkollen og tangerte Berger

Tiril Eckhoff (31) måtte tåle en bom på siste stående, men vant likevel verdenscupsprinten i skiskyting i Holmenkollen.

Av NTB | 18.03.2022 14:34:29

Sport: Eckhoff nådde dermed 28 verdenscupseirer. Det betyr at hun kom opp på siden av Tora Berger som Norges mestvinnende kvinnelige skiskytter gjennom alle tider i verdenscupen.

– Dette var skikkelig gøy og en ordentlig opptur. Dette var mye bedre enn de to siste rundene. Men det var ikke mye sprut på sisterunden. Da var jeg stiv. Jeg er veldig fornøyd, sa Eckhoff til NRK.

Marte Olsbu Røiseland (31) ble nummer tre, og det betyr at hun vant sprintcupen. Hun var 9,4 sekunder bak Eckhoff i mål og hadde 2,4 sekunder opp til Østerrikes Lisa Theresa Hauser på 2.-plass.

– Dette var tungt og et slitsomt løp. Det var skikkelig påskeføre ute der. Det var veldig irriterende å bomme på det siste skuddet, men det er kjempestas å vinne sprintcupen, sa Olsbu Røiseland til NRK.

Hun kom på pallen for første gang i et renn i Holmenkollen.

Norges sterke plasseringer gjorde at de også avgjorde kampen om sammenlagtseieren i nasjonscupen i kamp med Sverige.

Froland-løperen ligger godt til å avgjøre det hele under lørdagens jaktstart. Søndag avsluttes verdenscupen i skiskyting med fellesstart i Holmenkollen.

– Det blir nok vanskelig å vinne sammenlagt om ikke Marte faller og brekker en ski, sa Elvira Öberg til NRK.

Ragnhild Femsteinvik ble nummer 15 med to bom, og Karoline Knotten ble nummer 19 etter én bom. Ingrid Landmark Tandrevold ble nummer 26, Ida Lien 46, Karoline Erdal 50 og Emilie Ågheim Kalkenberg nummer 63.

De 60 beste får gå lørdagens jaktstart.

Både Røiseland og Eckhoff bommet på det siste skuddet på stående. Begge hadde fullt hus på liggende.

Olsbu Røiseland kjemper også om sammenlagtseieren i verdenscupen mot Sveriges Elvira Öberg. Sistnevnte pådro seg hele tre bom på liggende og ble bare nummer 16 til slutt fredag.

(©NTB)

Flere nyheter: