Menu
Marte Olsbu Røiseland og Tiril Eckhoff ble nummer tre og to på fellesstarten i Oberhof. Foto: Martin Schutt / DPA via AP / NTB scanpix

Eckhoff og Olsbu Røiseland på pallen i vindkaos i Oberhof

Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Røiseland ble nummer to og tre tross flere bomskudd på skiskytternes fellesstart i Oberhof.

Av NTB | 12.01.2020 13:39:42

Sport: Finske Kaisa Mäkäräinen taklet forholdene best og vant etter å ha bommet bare én gang på standplass. Hun brukte lang tid på siste skyting, men skjøt fullt hus og kunne gå ut i klar ledelse.

Olsbu Røiseland gikk ut fra siste skyting som toer, 4,6 sekunder foran lagvenninnen Eckhoff. Begge de to norske kvinnene kjempet godt mot den sterke vinden og traff på fire av fem skudd på siste skyting.

– Det var et jobbeløp, både i løypa og på standplass, sa Olsbu Røiseland til NRK.

– Det verste var de siste 700 meterne i motvind inn mot standplass, som jeg gikk alene hver gang. Det var utfordrende her i dag, sa Eckhoff.

Hviterusseren Iryna Krijuko, som kom inn til skytingen samtidig med Mäkäräinen, bommet på fire skudd og fikk løpet ødelagt.

Eckhoff spurtslo Olsbu Røiseland i kampen om annenplassen og gikk i mål 30,2 sekunder bak Mäkäräinen.

– Jeg hadde noen meter på Tiril ut fra skyting. Jeg prøvde å rykke opp bakken, så hun ikke skulle få ryggen min, men det fikk hun. Da vi kom inn på oppløpet, skjønte jeg at det var kjørt, sa Olsbu Røiseland.

– Jeg er veldig fornøyd med å bli nummer to, og at jeg har den røde trøya også i neste fellesstart. Men jeg har skutt bedre, det har jeg, erkjente Eckhoff.

Ingrid Landmark Tandrevold bommet hele ni ganger og endte på 23.-plass. Karoline Knotten, som måtte tåle tre strafferunder, ble nummer 26.

De norske skiskytterkvinnene har hatt svært gode resultater denne sesongen. Lørdag ble det seier på stafetten i Oberhof, mens Olsbu Røiseland vant torsdagens sprint. Før det hadde Eckhoff fire strake seirer.

Eckhoff hadde ledet løpet halvveis, men kollapset med tre bomskudd på tredje skyting. I alt måtte Eckhoff gå fire strafferunder, mens Olsbu Røiseland nøyde seg med tre.

Dorothea Wierer fra Italia tok 4.-plassen og beholder dermed sammenlagtledelsen i verdenscupen foran Eckhoff.

(©NTB)

Flere nyheter: