reklame for Sheiken Bowling
Menu
Tiril Eckhoff opplevde et stafettmareritt i OL. Foto: Heiko Junge / NTB

Eckhoff med «gummibein» i OL: – Jeg fikk skjelven og var som et aspeløv

Tiril Eckhoff kollapset på standplass på skiskytterstafetten og sendte Norge ut av OL-gullkampen. Det endte med norsk 4.-plass da Sverige vant.

Av NTB | 16.02.2022 10:41:18

Sport: OL-dronningen Marte Olsbu Røiseland hadde et nesten umulig utgangspunkt før sin sisteetappe i kulda i Kina. Det endte med første skiskytterøvelse i Beijing-OL uten norsk medalje.

Norge kom i mål 50,7 sekunder etter Sverige. ROC tok sølv og Tyskland bronse. Svenskene var favoritter før start og innfridde.

Det har aldri blitt norsk seier i OL-stafetten for kvinner. Øvelsen kom på programmet i Albertville i 1992.

Eckhoff trengte ekstraskudd i liggende, men fikk ned de fem blinkene. I stående pådro hun seg ifølge TV-ekspertene åndenød og hadde «panikk i blikket» i varierende vind. Det endte med lang skytetid, to strafferunder og nesten to minutter opp til teten.

Hun vekslet 1.54 minutter bak lederlaget ROC etter å ha fått det som kalles «gummibein» på standplass.

– Jeg fikk skjelven og hadde ikke sjanse. Jeg var som et løvblad. Det ødela Norges muligheter. Jeg sto og ristet som et aspeløv, sa Eckhoff til Discovery.

Hun var på gråten i målområdet og preget etter sin etappe.

– Det ble som å drikke 40 Red Bull og 40 kaffekopper. Da er det vanskelig å stå stille.

Karoline Knotten gikk en solid førsteetappe med ti blinker rett ned. Hun vekslet vel 13 sekunder bak teten. På veien dit hadde hun mistet noe terreng på grunn av trøbbel med en stav.

– Jeg har vært kjempenervøs, men er veldig fornøyd med min stafett. Jeg ble veldig inspirert av Vetle (Sjåstad Christiansen) i går, sa Knotten til NTB.

– Vi har hatt en del stang inn i OL, og da får det være greit med litt stang ut, sa landslagssjef Per Arne Botnan til Discovery etter kvinnestafetten.

Både Lien og Røiseland hadde beste tid på sine etapper og viste toppform i sporet.

Det gjenstår fellesstart for begge kjønn i skiskyting i OL. På grunn av mulig streng kulde kan det bli aktuelt at begge konkurranser arrangeres fredag.

Dermed hadde Ida Lien et nesten umulig utgangspunkt på tredjeetappen. Sistnevnte klarte seg meget bra. Hun trengte bare ett ekstraskudd for å få ned alle blinkene. Hun vekslet som nummer fem 1.15 minutt bak det svenske lederlaget.

Onsdag gikk løperne gikk ut i vel 15 minusgrader. Forholdene var krevende.

(©NTB)