Menu
Tiril Eckhoff går fra seier til seier, også med det norske laget på blandet stafett. Foto: Lubos Pavlicek / CTK via AP / NTB

Eckhoff hylles etter overlegen stafettseier

Knalletapper av de norske kvinnene gjorde det enkelt for brødrene Tarjei og Johannes Thingnes Bø å kontrollere inn seieren på blandet stafett i verdenscupen.

Av NTB | 14.03.2021 12:23:06

Sport: Etter en knallsterk norsk stafett fikk ankermann Thingnes Bø æren av å gå over målstreken 1 minutt og åtte sekunder foran toer Italia i tsjekkiske Nove Mesto.

Sverige tok tredjeplassen 14 sekunder bak Italia, mens Frankrike ble nummer fire etter å ha vært i strafferunden.

Tiril Eckhoff, nybakt vinner av kvinnenes verdenscup, la grunnlaget for seieren med en perfekt åpningsetappe. Hun traff alle de ti blinkene og vekslet med 27,3 sekunders forsprang til nærmeste utfordrer, Russland.

Etter løpet fikk formsterke Eckhoff fortjent hyllest av herrenes verdenscupleder Thingnes Bø.

– Det Tiril har gjort i år, er helt enormt. Spesielt etter at hun tapte verdenscupen på målstreken i fjor, hun bare banker tilbake sånn, legger han til.

Eckhoff måtte erkjenne at hun trolig gikk karrierens beste stafettetappe.

– Jeg tror ikke jeg har gått en så bra stafett før. Jeg er så fornøyd med hvordan jeg angrep fra start, hadde gode ski og gikk så fort jeg kunne.

Tarjei Bø trengte to ekstraskudd på de to skytingene, men også han økte den norske ledelsen. Da han sendte lillebroren ut på ankeretappen, var Norge over minuttet foran Italia og Sverige, som lå nærmest.

Thingnes Bø måtte bruke ett ekstraskudd på liggende skyting, men traff alle blinkene på stående. Han hadde 1.20 minutts ledelse ut på sisterunden og kunne kontrollere seieren inn.

– Selv om hun vant i går, så leverer hun kanskje den beste førsteetappen vi har sett noen gang. Det sier litt om nivået hun har inne, sier Norges ankermann til NRK.

Marte Olsbu Røiseland fulgte opp med en omtrent like sterk etappe. Hun måtte bruke ett ekstraskudd, men økte avstanden ned til konkurrentene til 50,2 sekunder.

(©NTB)

Flere nyheter: