Menu
Tiril Eckhoff var best på søndagens jaktstart og kunne feire med flagg. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB scanpix

Eckhoff holdt unna for konkurrentene

På jaktstarten i Rupholding var Tiril Eckhoff overlegen og vant med klar margin til konkurrentene. Seieren var hennes sjette på de siste åtte rennene.

Av NTB | 19.01.2020 13:39:47

Sport: I sitt første renn denne sesongen med den gule verdenscuptrøya holdt Eckhoff høy fart i sporet og skjøt godt. Trøya fikk hun etter at hun vant sprinten onsdag.

– Når du står på siste stående, så er det så kick. Det er et sånn «one-man-show» der alle heier på deg, og det føles digg. Så kunne jeg kose meg på sisterunden og være litt klisjé og plukke opp et flagg, sa en lattermild Eckhoff til NRK.

Det ble med én bom på standplass, noe som holdt til en overlegen seier i snøværet. Dermed gjorde hun rent bord i Rupholding med tre seirer av tre mulige etter at hun også sto øverst på pallen på sprinten og stafetten.

Eckhoff skjøt glimrende på liggende og traff på ti av ti. I tillegg bommet både Dorothea Wierer og Hanna Øberg, de to nærmeste konkurrentene, én hver på den andre liggende, som gjorde at forspranget til Eckhoff bare økte og økte.

På den tredje skytingen bommet hun grovt på det tredje skuddet, samtidig som Øberg og Paulína Fialková hentet inn drøye 20 sekunder med fulle hus. Wierer bommet to skudd og falt av i kampen om pallen.

På den fjerde skytingen skjøt Eckhoff fullt hus og avgjorde jaktstarten. Med mange bom bak nordmannen kunne Marte Olsbu Røiseland kjempe om en pallplass, men to bom på siste sørget for at hun endte langt bak.

Eckhoff har naturligvis mål om å kjempe om den gjeve verdenscupkula denne sesongen. Hennes beste totalplassering i verdenscupen fra før er 7.-plassen fra 2013/14-sesongen.

(©NTB)

Flere nyheter: