Menu
Tiril Eckhoff med trofeet at hun også har vunnet sprintcupen sammenlagt. Foto: Anders Wiklund / TT / NTB

Eckhoff forlenget seiersrekken med sprinttriumf i Östersund

Tiril Eckhoff bommet én gang på standplass, men tok Dorothea Wierer på slutten og vant sitt femte strake verdenscuprenn på skiskyttersprinten i Östersund.

Av NTB | 19.03.2021 14:53:08

Sport: Eckhoff gikk ut fra 2. skyting 5,5 sekunder bak den meritterte italieneren og måtte virkelig kjempe for seieren. En bra sisterunde sørget foran at hun var 2,5 sekunder foran Wierer i mål.

30-åringen fra Fossum fortsetter dermed sin enormt solide sesong. Hun har fra før vunnet de fire siste individuelle rennene og sikret seg totalseieren i verdenscupen.

Eckhoff ble dessuten VM-dronning i Pokljuka med fire gullmedaljer og én bronse.

– Det smakte digg. Jeg har vært sliten den siste uka og klarte å skjerpe meg inn mot helgen. At jeg klarer å ta de sekundene på Dorothea, er jeg veldig fornøyd med. Jeg trodde faktisk ikke at jeg hadde en sjanse. Men plutselig var jeg rett bak henne, og da tenkte jeg «nå har jeg det», sa Eckhoff til NRK.

Seieren var hennes sjuende strake i sprintøvelsen. Ingen skiskytter har tidligere klart å vinne så mange renn på rad i én disiplin.

– Jeg er veldig fornøyd med skytingen i dag. Jeg brukte en del tid og tapte dermed en del på skytebanen, men jeg hadde lyst til å få det til. Jeg synes jeg gjennomførte et bra skiskytterløp, sa Tandrevold.

Marte Olsbu Røiseland bommet én gang på liggende skyting og endte 18,2 sekunder bak Eckhoff. Det holdt til 6.-plass.

Ida Lien skjøt fullt og gjorde en god sprint. Hun endte på 9.-plassen – hennes første topp-ti-plassering i verdenscupen.

Emilie Kalkenberg skjøt også fullt og ble nummer 21. Karoline Erdal (1 bom) ble nummer 49, Karoline Knotten (2) nummer 54 og Ragnhild Femsteinevik (4) nummer 79.

Det ble en smule tungt for Nilsson mot slutten, og hun ble slått med 55,9 sekunder av Eckhoff, men hun fikk til en viss grad motbevist dem som mente det var feil av den svenske landslagsledelsen å gi henne verdenscupdebuten allerede nå.

26.-plassen betyr dessuten at hun får gå lørdagens jaktstart.

– Det er så gøy. Jeg hadde ikke turt å tro på det. Jeg er så fornøyd med debuten min og tar med meg mange bra ting til karrieren videre, sa Nilsson til NRK.

Verdenscuphelgen i Östersund er sesongens siste. Skiskytterne går sprint, jaktstart og fellesstart der.

Fredag gikk hun nok et solid løp, og hun ledet etter fullt hus på liggende skyting. Bomskuddet på stående skapte sekundstrid med Wierer, men også den utfordringen håndterte Eckhoff på strålende vis.

Lagvenninnen Ingrid Landmark Tandrevold gikk også et solid løp og tok tredjeplassen, 4,2 sekunder bak Wierer. Hun traff på alle skuddene sine og sikret dermed et godt utgangspunkt foran lørdagens jaktstart i Östersund.

For Sveriges verdenscupdebutant Stina Nilsson ble sprinten på hjemmebane en real opptur. Den tidligere langrennsløperen nøyde seg med ett bomskudd og gikk sitt beste løp siden skiftet til skiskyting.

(©NTB)

Flere nyheter: